Прес-центр22 листопада 2017, 15:11

У Сватівському районі відзначили День Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Це визначна дата вшанування величі духу народу України, його відданості й цілеспрямованості у відстоюванні ідеалів демократії, прав і свобод людини.

Українці, як свідчать героїчні сторінки історії, ніколи не змиряться з несправедливістю, беззаконням і приниженням людської гідності, бо вони свято бережуть традиції визвольної боротьби волелюбних предків, зцементовані кровʼю полеглих героїв.

21 листопада 2017 року у приміщенні Сватівського районного народного дому «Сватова-Лучка» відбулися урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи, в яких взяли участь  народний депутат України Курило В.С., голова Сватівської райдержадміністрації Мухтаров Д.Х., голова районної ради Сліпець В.В., духовенство Сватівського району, військові, які дислокуються на території Сватівського району, делегації трудових колективів агроформувань, підприємств і установ, учні шкіл та жителі м. Сватове.

Зі сцени до мешканців Сватівщини звернувся голова Сватівської районної державної адміністрації Мухтаров Д.Х., який   у своєму виступі згадав про ті болючі випробування, які зазнала наша країна 4 роки тому, про людей, які загинули за краще майбутнє нашої країни. Дмитро Мухтаров побажав мирного неба над рідною землею, родинного добробуту та злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України.

Пам’ять тих, хто віддав свої життя на Майдані та в зоні  бойових дій у боротьбі за суверенітет України, присутні вшанували хвилиною мовчання, військовослужбовці поклали квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.