Прес-центр21 листопада 2019, 15:11

У Сватівському районі відзначили День Гідності та Свободи

Події двох майданів стали підтвердженням того, що українці є сильною, суверенною і незалежною нацією: уперше на майдані в 2004 році та вдруге на майдані Гідності та Свободи 2013/2014 років.  

Сотні тисяч українців вийшли на площі у своїх містах, аби показати, що їм небайдужа доля своєї країни, що кожен готовий творити майбутнє власниками руками. Однак цей шлях був тернистий. Тож, окрім європейського шляху, нам довелося виборювати права на свободу та гідність, право на вільне життя у власній державі. Та, на жаль, за захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, герої Майдану заплатили найвищу ціну – втратили власне життя.

Сьогодні вшанувати 6-ту річницю Peволюції Гідності  біля комунального закладу «Сватівський районний Народний дім «Сватова-Лучка» зібралися представники районної влади, учасники АТО/ООС, керівники підприємств та організацій району, учнівська молодь та представники громадськості.

Пам’ять тих, хто віддав свої життя на Майдані та в зоні  бойових дій у боротьбі за суверенітет України, присутні вшанували хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятного знака борцям за незалежність.

Після завершення заходу у приміщенні Народного дому «Сватова-Лучка» відбувся  показ документально-музичного фільму на основі відеоархівів військового репортера Руслана Ганущака «Майдан. Перезавантаження».