Прес-центр20 листопада 2020, 15:11

У Сватівському районі відзначили День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Події двох майданів стали підтвердженням того, що українці є сильною, суверенною і незалежною нацією, що їм небайдужа доля своєї країни, і кожен готовий творити майбутнє власниками руками.

Однак цей шлях був непростим, бо крім європейського шляху, нам довелося виборювати права на свободу та гідність, право на вільне життя у власній державі. Та, на жаль, захищаючи демократичні цінності, національні інтереси України та її європейського вибору, герої Майдану заплатили найвищу ціну – втратили власне життя

          Сьогодні очільники району Валерій Честних та Віта Сліпець хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя на Майдані, в зоні  бойових дій у боротьбі за незалежну та суверенну державу, і поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за незалежність України, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.