Прес-центр6 червня 2019, 16:06

У Сватівському районі вивчається стан надання соціальних послуг в рамках проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»

Сьогодні заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, начальник управління економічного розвитку райдержадміністрації Людмила Кобзева та керівники установ та закладів соціально-гуманітарної сфери району зустрілися з експертами проекту USAID  «Демократичне врядування у Східній Україні» Світланою Карпінською, Герідом ван Шепом та Інною Семененко.

Метою зустрічі було вивчення проблемних питань надання послуг населенню району.

Директором КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня» Наталією Чередниченко та головним лікарем КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району» Раїсою Левенець були порушені питання впровадження смарт-спеціалізації при наданні медичних послуг для мешканців району.

Удосконалення надання соціальних послуг та розширення контингенту їх отримувачів є головними напрямками роботи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Директор цього закладу Олена Честних наголосила на необхідності залучення міжнародної технічної допомоги для створення в районі «соціального таксі» та впровадження послуг мультидисциплінарною командою, що забезпечить доступність соціальних послуг, розширення їх спектру, охоплення більшої чисельності осіб, задоволення їх потреб, насамперед тих, які проживають у віддалених населених пунктах району.     

Головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Наталія Кузовеніна та директор КЗ «Сватівський районний Народний дім «Сватова-Лучка» Олена Рибалко акцентували увагу на необхідності надання міжнародної технічної допомоги для розширення культурних послуг населенню району.

Директор КУ «Районний центр «Спорт для всіх» Олег Подзегун  зауважив, що з  метою популяризації здорового способу життя мешканців району є необхідність у придбанні тренажерів та спортивного інвентарю для стадіону СРКПЗОВ «Гончарівський».

За підсумками зустрічі експертами проекту буде проаналізовано стан проблемних питань у Сватівському районі щодо надання соціальних послуг та визначено подальші дії в цьому напрямку.