Прес-центр13 листопада 2020, 10:11

У Сватівському районі затверджено нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом

У зв’язку із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2  11 листопада Кабінетом Міністрів України прийнято рішення про запровадження на всій території країни «карантину вихідного дня», який діятиме до 30 листопада 2020 року. Також у всіх регіонах України діятимуть протиепідемічні обмеження, які стосувалися «помаранчевої зони» карантину.

12 листопада голова райдержадміністрації Валерій Честних провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого було ухвалено ряд важливих рішень та обмежувальних заходів, які діятимуть на території Сватівського району. Так,  під час карантину вихідного дня, зокрема, заборонено:

1. Діяльність закладів культури та розважальних закладів, проведення масових заходів.

2. Роботу суб’єктів господарювання, у тому числі на ринках, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі (крім тих, що реалізують продукти харчування, лікарські засоби та вироби медичного призначення, ветеринарні препарати, корми для тварин за умови дотримання ними карантинних заходів та використання засобів індивідуального захисту, які закривають рот та ніс).

3. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, крім адресної доставки замовлень та доставки на виніс.

4. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері побутового обслуговування населення.

Також комісією розглянуто питання щодо проведення Сватівським міськрайонним відділом ГУ ДСНС України у Луганській області санітарної обробки вулиць, місць масового скупчення людей міста та району, а також приміщень, в яких було виявлено хворих на  гостру респіраторну хворобу СОVID-19.

З повним текстом протоколу засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12.11.2020 можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/Dg1D9ai