Прес-центр16 cічня 2019, 09:01

У Сватовому рятувальники провели комплексні навчання

15 січня у м. Сватове на території обласного будинку інтернат для громадян похилого віку та інвалідів відбулись тактико-спеціальні навчання на тему: «Гасіння пожеж у лікувальних закладах».

За тактичним задумом: після проведення зварювальних робіт в підвальному приміщенні другого відділення «Сватівського обласного будинку інтернату для громадян похилого віку та інвалідів» виникло тління з послідуючим загорянням старих матраців, постільного приладдя та меблів, яке через 15 хвилин було виявлено черговим санітаром. Повідомлення про пожежу надійшло через 2 хвилини з моменту її виявлення. Під час спроби ліквідації пожежі силами добровільної пожежної дружини об’єкту, від отруєння продуктами горіння знепритомнів один працівник. Здійснити виведення постраждалого силами добровільної пожежної дружини не вдалося, постраждалий залишився в коридорі першого поверху. На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу вогнем було охоплено 80 квадратних метрів по площі підвалу, створилася загроза проникнення вогню до приміщень першого поверху та сильного задимлення. При проведенні евакуації громадян похилого віку та персоналу, в приміщенні медичного пункту розташованого на першому поверсі медичним працівником випадково була розбита ємність з ртутними термометрами, в результаті чого 15 грам ртуті потрапило на підлогу цього приміщення.
Крім цього, було проведено навчання структурних та підпорядкованих підрозділів ГУ ДСНС України у Луганській області щодо реагування на надзвичайні ситуації (небезпечні події) щодо запобігання загибелі та травмуванню людей в зимовий період на льоду на водоймищах м. Сватове, а також запобігання трагічних випадків обмороження та переохолодження громадян у період риболовлі на льоду.
За результатами тактико-спеціальних навчань учасники зібрались для підбиття підсумків, зокрема, заслуховування позитивних моментів у роботі служб та проблемних питань. Тимчасово виконуючого обов'язки заступника начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Луганській області Сергій Поляков зазначив що особовий склад впорався з усіма поставленими завдяннями, а також поставив завдання щодо підвищеної готовності підрозділів у період святкування Водохреща.

За інформацією Головного управління ДСНС України у Луганській області