Прес-центр25 листопада 2019, 16:11

У Сватовому відбулися заходи в рамках відзначення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

25 листопада у Сватівському районному молодіжному центрі «Слобожанська духовна криниця імені Миколи Щепенка» був проведений відкритий дискусійний майданчик «Бути жінкою» за ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації в рамках акції «16 днів проти насильства», метою якого є ствердження провідної ролі жінки Луганщини, як лідера в різних сферах життєдіяльності. Учасниками заходу були перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Либа, голова Сватівської районної ради Віта Сліпець, представники установ, підприємств та організацій, активні жінки району.
Директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук інформувала про реалізацію в області державної ґендерної політики та запобігання і протидію домашньому насильству й насильству за ознакою статі. У якості спікерок виступили жінки, які свої власним прикладом та життєвою позицією доводять, що для жінки не існує неможливого. Це голова Сватівської районної ради Віта Сліпець, начальник Сватівського відділу Старобільської місцевої прокуратури Луганської області Ірина Коростильова, голова громадської організації «Луганочка» Ірина Корлякова, представниця сімейного бізнесу «Медове джерело» Ірина Васильєва, керівник СФГ «Каштан», депутат Нижньодуванської селищної ради Ксенія Кошова.
Жінки поділилися з учасниками заходу власним досвідом, розповіли яким був їх шлях до успіху, кар’єрне зростання, як будувалися взаємини з чоловіками-колегами, чоловіками-підлеглими, про подолання стереотипів.
Захід завершився флешмобом, в рамках якого учасники намалювали помаранчевим кольором знак рівності жінок і чоловіків.
У фойє молодіжного центру була розміщена виставка дитячих малюнків, фотороботи за темою запобігання та протидія насильству, утвердження гендерної рівності.