Прес-центр30 липня 2019, 17:07

Управління соціального захисту населення тепер має «Мобільний офіс»

Під час тренінгу з впровадження практики надання послуг управління соціального захисту населення, який проходив 25-28 липня в місті Сєвєродонецьк в рамках проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні», працівники управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації отримали мобільний кейс для роботи у віддалених робочих місцях.

Нова послуга надасть можливість розширити спектр послуг та покращити якість їх надання громадянам, які перебувають у віддалених населених пунктах, людям  з особливими потребами та людям похилого віку за місцем їх проживання.

Мобільний кейс  складається з комплекту сучасної портативної техніки: ноутбука, сканера, принтера, 3G USB модема для доступу до мережі Інтернет, веб-камери, пристрою для зчитування інформації з паспортів з електронним безконтактним носієм (ІD-карток). Такий кейс розрахований на 5-6 годин автономної роботи.

В рамках тренінгу спеціалісти управління соціального захисту населення райдержадміністрації ознайомилися зі структурою дорожньої карти та обговорили її компоненти, узгодили додатки, провели адаптацію по впровадженню практики надання послуг за допомогою мобільного кейсу, ознайомились з його функціональним можливостям.  Також навчилися формувати папки для збереження документів та поновлення баз шаблонів документів для надання послуг за допомогою мобільного кейсу.

Навчання організували і провели міжнародний експерт Вахтанг Горделадзе, місцевий експерт Олена Ніжельська, а також фахівці Програми USAID «Демократичне врядування у Східній Україні.