Прес-центр14 жовтня 2017, 21:10

Урочистості з нагоди Дня захисника України

Сьогодні, 14 жовтня, у Сватівському районі відзначили три свята - День захисника України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Ці свята настільки близькі між собою, що практично об’єднують увесь український народ. Під час підготовки до святкових заходів голова райдержадміністрації Мухтаров Д.Х. наголосив, що 14 жовтня - дуже важлива дата для всієї країни, тому її відзначення в районі повинно пройти на високому рівні.

Під час офіційної частини перший заступник голови райдержадміністрації Либа О.В., заступник голови районної ради Павлова Л.В. та міський голова Рибалко Є.В. поздоровили мешканців району зі святами, з нагоди Дня захисника України нагородили відзнаками Сватівської райдержадміністрації та Сватівської районної ради і подарунками військових, які дислокуються на території Сватівського району, службовців Сватівського відділу поліції, відділу  ДСНС та районного  військового комісаріату.

Вітав присутніх і голова громадської ради при Сватівській райдержадміністрації Ірха Ю.С., який  у своєму виступі зазначив, що захист держави – це всенародна справа. Саме сватівчани у 2014 році показали присутність повстанського духу на Луганщині, не допустивши на рідну слобожанську землю російського агресора.

За особистий внесок у національно-патріотичне виховання  молоді від Всеукраїнської академії козацтва були нагороджені:

Почесною грамотою - заступник голови Сватівської райдержадміністрації Лемешко Г.А.;

Орденом - начальник Сватівського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області Борзило І.О.

Після завершення офіційної частини сватівські аматори привітали захисників України та мешканців району святковою концертною програмою.

Райдержадміністрація, громадська рада при райдержадміністрації висловлюють слова подяки колективу комунального закладу «Сватівський районний народний дім «Сватова-Лучка» за високий професіоналізм та бажають подальших творчих звершень.