Прес-центр18 липня 2018, 16:07

Усиновлення - пріоритетне право дитини

Заступник голови Сватівської райдержадміністрації Лемешко Г.А., начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Васильєва І.Г. та в.о. директора Сватівського районного центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Пінтія І.М. зустрілися з прийомними батьками та батьками-вихователями Сватівського району. На робочій нараді обговорювалося питання дотримання пріоритетного права дітей, які є вихованцями прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу, на усиновлення.

Оскільки усиновлення є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з метою запобігання випадків створення перешкод усиновленню дітей із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Міністерством соціальної політики внесені зміни до Положень про дитячий будинок сімейного типу та про прийомну сім’ю, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 та 565.

Цими змінами передбачено, що батьки-вихователі і прийомні батьки забезпечують право дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на усиновлення. Створення батьками-вихователями і прийомними батьками перешкод забезпеченню такого права вихованців є підставою для перегляду рішення про подальше функціонування дитячого будинку сімейного типу, прийомної сім’ї.

За підсумками наради батьками підписані додаткові угоди до договорів про функціонування прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу.