Прес-центр20 квітня 2021, 12:04

В Луганській області почали щеплення від коронавірусу вакциною Coronavac

В Луганську область надійшло 800 доз вакцини Coronavac китайського виробництва для захисту від коронавірусної інфекції маломобільних людей, осіб, які доглядають за ними, працівників освіти, що братимуть участь в ЗНО. Вакцина надійшла з розрахунком ревакцинації в 28-денний термін для 400 осіб.

Сьогодні, 20 квітня, першим отримав щеплення голова Луганської Асоцiацiї органiзацiй осіб з інвалiднiстю Микола Надулічний. Він зазначив, що почувається після вакцинації добре. За його словами, наразі «гуляє» багато фейків про щеплення, але на них не треба звертати увагу. «Щепитися потрібно всім. Тільки так ми зможемо вберегтися від коронавірусу», – наголосив Микола Надулічний. Вакцину отримала й мама Миколи.

Також на базі КНП «Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги» відбулася вакцинація вчителів, які братимуть участь у проведенні ЗНО.

За словами директора закладу Олександра Дегтярьова, отримано 200 доз вакцини з урахуванням ревакцинації для 100 людей. Сьогодні відбудуться виїзди мобільних бригад до маломобільних груп населення.

Всі процедури відбулися за стандартами: медпрацівники запитували про самопочуття, можливі протипоказання, заміряли тиск та температуру, попередили про можливі побічні ефекти у вигляді почервоніння в місці щеплення, невеликого підвищення температури та недомагання. Щеплення добровільні й безоплатні.

Зазначимо, що крім цього в Луганській області очікується розподіл вакцини Pfizer виробництва Бельгії у кількості 4680 доз для мешканців інтернатів та будинків для літніх людей, працівників цих закладів, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби.

Також в області продовжується щеплення вакциною Covishield/Astrazeneca виробництва Індії, яка надійшла у кількості 14300 доз. На теперішній час на Луганщині було провакциновано 11880 осіб, з них 5100 військовослужбовців, які беруть участь в операції Об’єднаних сил.

Вакцинація здійснюється 9 мобільними бригадами та 62 пунктами щеплень центрів первинної медико-санітарної допомоги міст на районів області.