Прес-центр9 травня 2018, 10:05

«В полях вкраїнських квітне мак»

Таку назву мав урочистий захід до Дня пам’яті та примирення, що відбувся 8 травня біля комунального закладу «Сватівський районний народний дім «Сватова-Лучка». Участь у ньому взяли керівництво району, ветерани Другої світової війни, учасники війни на Сході України, військовослужбовці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, підприємств, організацій та установ, духовенство, ЗМІ, широке коло громадськості, учні шкіл.

Голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров у своєму виступі, зокрема, зазначив: «Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті та примирення. Страшна трагедія, яку пережила Україна разом з іншими народами, що боролися проти нацизму у роки Другої світової війни, призвела до втрат кращих синів і дочок. Тож ми мусимо відкинути усі ідеологічні погляди, що роз’єднували українське суспільство протягом багатьох років, і повинні об’єктивно поглянути на історичні події, що відбувалися у період Другої світової на території нашої держави, та усвідомити, що, незважаючи на різні погляди, їх учасників об’єднувала одна мета – визволення рідної землі від ворога».

Зі словами привітання до громади також звернулися заступник голови районної ради Павлова Л.В., Сватівський міський голова Рибалко Є.В., учасник Другої світової війни Пустовий І.Г., військовослужбовець Збройних Сил України Ковальчук Ю.В., учениця 11 класу Сватівської ЗОШ I-III ст. № 8 Гаркавенко Катерина.

Творчі колективи Сватівського районного народного дому «Сватова-Лучка» виступили перед присутніми з художніми тематичними номерами. Захід продовжився урочистою ходою до Меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи.