Прес-центр18 червня 2019, 13:06

В районі тривають роботи з ліквідації наслідків негоди

16 червня у Сватовому в результаті негоди (дощу, граду та буревію) було пошкоджено Сватівську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. № 8, об’єкти житлового фонду, комунальної та приватної власності, котрі розташовані на території м. Сватове, та об’єкти підприємницької діяльності, що розташовані на території Сватівського району.

З метою ліквідації наслідків буревію 17 червня під керівництвом першого заступника голови, в.о. голови райдержадміністрації Олексія Либи було проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядалися акти обстежень пошкоджених об’єктів.

Актом обстеження від 16 червня 2019 року було зафіксовано пошкодження будівлі Сватівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 8:

 - знесено вітром покрівлю з дерев’яними конструкціями корпусу спортивної зали, актової зали, їдальні орієнтовною площею 800 кв. м та пошкоджено дах міжкорпусних коридорів орієнтовною площею 700 кв. м;

- пошкоджено 9 великих металопластикових вікон та 1 вікно на сходах;

- залито дощем бетонні перекриття та підлогу школи орієнтовною площею 450 кв. м;

- порушено цілісність стелі та обірвано електропроводку й кабелі мережі Інтернет;

- пошкоджено перила на сходах до їдальні;

- пошкоджено покрівлю гаражу орієнтовною площею 40 кв. м;

- пошкоджено покрівлю тиру 6 кв. м.

- зламано ялинку  на подвір’ї школи.

 Згідно з Актом обстеження від 16.06.2019, Сватівською міською радою виявлено пошкодження покрівель 17 багатоквартирних будинків (кв. Мирний, пров. Промисловий, вул. ім. Просіна, кв. Будівельників, кв. Залізничників). Наразі міськрадою проводиться робота по обстеженню житлових будинків громадян, котрі зазнали пошкоджень внаслідок буревію.

Згідно з Актом обстеження від 17 червня 2019 року, внаслідок негоди було пошкоджено складське приміщення ТОВ «Агрофірма Слобожанська» загальною площею 1000 кв. м.

За підсумками засідання комісією були прийняті рішення щодо проведення оцінки завданих матеріальних збитків, опрацювання питання виділення коштів з резервного фонду районного бюджету та підготовки звернення до Луганської обласної державної адміністрації стосовно виділення коштів на усунення наслідків негоди.