Прес-центр18 вересня 2017, 12:09

В районі ведуться відновлювальні роботи після надзвичайної події 13 вересня

Унаслідок надзвичайної події природного характеру, пов’язаної з великою кількістю опадів у вигляді дощу, граду та поривами шквального вітру, яка виникла 13 вересня на території Сватівського району, було значно пошкоджено систему електропостачання району: зруйновано 24 опори, 5 високовольтних ліній. Це призвело до знеструмлення великої кількості осель мешканців та інших об’єктів району.

На ранок 18 вересня повністю відновлено електропостачання у с. Райгородка, що найбільш із сільських населених пунктів потерпіло від негоди, та м. Сватове, за винятком магазину запасних частин тракторної техніки. У п’яти абонентів с. Травневе відсутнє електропостачання, оскільки усунення цього пошкодження потребує заміни трьох електричних опор.

Крім цього, у результаті буревію у районі, згідно з поданими заявами, пошкоджено 786 житлових будинків, з них 56 по сільським радам та 730 по м. Сватове. З метою їх обстеження та з’ясування розмірів завданих збитків при Сватівській міській раді створено 5 міжвідомчих груп, до складу яких, зокрема, увійшли працівники Сватівської райдержадміністрації та Сватівського відділу поліції. Станом на 18 вересня залишилося обстежити 98 житлових помешкань по м. Сватове.