Прес-центр23 серпня 2018, 15:08

В районі відзначили День Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня, на майдані Злагоди м. Сватове відбулися урочистості до Дня Державного Прапора України. Це державне свято встановлено згідно з Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987/2004 з метою вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України виховання поваги громадян до державних символів України.

У районному заході взяли участь керівництво району та міста, депутати районної та міської рад, керівники та працівники всіх державних, комунальних установ міста, військовослужбовці, представники ЗМІ, мешканці району.

Державний Прапор України на флагшток підняли голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров, голова районної ради Віта Сліпець та міський голова Євген Рибалко. Всі вони звернулися до учасників святкового дійства зі словами привітання з одним із найголовніших свят нашої держави.

Військовослужбовці та учні шкіл району, на знак шани й поваги до тих, хто поклав свої життя за волю нашої держави, протягом всіх років її існування, поклали квіти до Меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи і погруддя Тараса Григоровича Шевченка.

 Урочистості супроводжувалися оригінальними тематичними концертними номерами, підготовленими працівниками Народного дому «Сватова Лучка». Родзинкою цьогорічного свята стали синьо-жовті кульки, які злетіли в небо над Сватівщиною, піднявши кольори державного прапора України, як символ величності нашої держави.