Прес-центр4 вересня 2020, 16:09

Вдалий старт нового навчального року

Для кожної людини найдорожчим скарбом є діти – наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх – святий обов’язок сім’ї, школи, влади і громадськості. Тільки тоді у нас ростиме гідна зміна.

Це добре розуміє районна  влада. Тому, завдяки злагодженій роботі відділу освіти, депутатського корпусу районної ради, районної та обласної державних адміністрацій, у новому навчальному році першокласники Сватівського району сіли за нові, красиві та зручні парти.

Перші шкільні парти одразу сподобалися дітлахам. Учні з великим захопленням розвісили свої сумочки-портфелі на гачечки, виставили олівці та ручки в підставки, а на полиці розклали зошити та підручники. Очі дітей світилися від щастя, адже кожен має у класі свою мобільну комфортну парту.

На придбання шкільних меблів для закладів освіти району у цьому році виділено 333 тис. грн з державного та 37 тис. грн з районного бюджетів.

Дидактичне забезпечення відіграє важливу роль у розвитку пізнавальної сфери, надає маленьким школярикам натхнення та спонукає до отримання нових знань.

Наразі вчителі закладів освіти району забезпечені всім необхідним для підготовки цікавих й результативних уроків. Наприклад, це – зразки каліграфічного написання букв, карти, пісочні годинники, танграми, геоборди, макети годинників, математичні планшети, цифри і геометричні фігури та мікроскопи тощо.

На придбання дидактичних матеріалів у 2020 році відділу освіти Сватівської райдержадміністрації було виділено 242 тис. грн  з державного та 27 тис. грн з місцевого бюджету.

Тож ключова реформа системи освіти України – Нова українська школа –продовжує активно впроваджуватися у життя.