Прес-центр24 вересня 2020, 09:09

Від мрій до подій

23 вересня на затишному подвір’ї  комунального закладу «Сватівська районна централізована бібліотечна система» відбувся культурний хакатон «Банк креативних ідей», учасниками якого стала активна громадськість Сватівського району. На початку заходу всіх учасників привітала та побажала гарного настрою та напрацювання цікавих творчих  ідей заступник голови райдержадміністрації Альона Акіменко. Обговорювали події, яких не вистачає для насиченого дозвілля, культурні та освітні простори. Модератором та експертом заходу була начальник управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Аліна Адамчук, яка поділилася з присутніми планами культурних подій у Луганській області  та досвідом організації цікавих заходів за участі громадськості таких, як фестиваль «Террафокс-фест 2.0» у місті Лисичанську. Розмірковували про ресурси, комунікацію і роль наполегливості у втіленні ідеї.

Думки учасників хакатону перетиналися щодо проведення творчих неформальних вечорів талановитої спільноти району, сільськогосподарських фестів, корисних майстер-класів, цікавих квестів для розвитку та дозвілля дітей. Окрім культурних питань, учасників хакатону хвилювали екологічні проблеми та можливості неформальної освіти.

Захід було організовано та проведено за сприяння Управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА, у рамках проведення культурно-мистецької акції «БарвиLand» Центру навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва.