Прес-центр21 травня 2020, 11:05

Вишиванки для героїв

Цьогорічний Всесвітній день вишиванки назавжди запам’ятається Вікторії Вороніній, Олександру Паукову та Анатолію Семиренку, які разом із радісною звісткою про отримання власного житла, одержали у подарунок від очільника області Сергія Гайдая вишиті сорочки.

«У житловому фонді вже визначені три двокімнатні квартири для наших героїв, яких терористи за проукраїнську позицію звинуватили у «державній зраді». Вже наприкінці  червня почнемо їх ремонтувати, а десь у вересні можна бути  заселятись», – зазначив він.

«Луганщина незаможна, але дуже горда область! Ми не залишимо без підтримки, жодного, хто постраждав за вірність Україні. На наступному тижні  зустрінусь, ще з трьома нашими земляками, що перебували у полоні бойовиків», – додав Сергій Гайдай.

У хлопців та дівчини на непідконтрольній території залишились батьки, а у Вікторії ще й маленька донечка, але відвідувати їх вони не зможуть й після завершення карантину.  Представники ОРЛО попередили, що наступного разу – не буде.  Відповідаючи на запитання журналістів, молодь розповіла про свої плани на майбутнє:вже незабаром  Вікторія Вороніна  захистить  диплом реабілітолога, Олександр Пауков – продовжить  опановувати професію програміста,  Анатолій Семиренко – готується до вступу у виш.

Нагадаємо: наприкінці 2019 року були звільнені з полону 76 громадян України, серед яких було четверо луганчан. Двоє з них 6 березня приїхали до Сєвєродонецька, щоб звернутися до Сергія Гайдая по допомогу. Наразі голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації виконав надані землякам обіцянки.

 

За матеріалами сайту Луганської ОДА - http://loga.gov.ua/oda/press/news/vishivanki_dlya_geroyiv