Прес-центр7 жовтня 2019, 20:10

Віталій Комарницький: безпеку жителям Золотого гарантуватимуть поліцейські, кількість яких значно збільшена

Міністр оборони України Андрій Загороднюк і начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак за дорученням президента Володимира Зеленського здійснили робочу поїздку в район проведення Операції об'єднаних сил, зокрема відвідали місто Золоте та оглянули хід реконструкції мосту поблизу КПВВ «Станиця Луганська».

Під час спілкування з жителями Золотого, волонтерами і військовослужбовцями ЗСУ обговорювалися питання відновлення місцевої інфраструктури, ремонту доріг, медичного та іншого забезпечення. Загороднюк підтвердив готовність відповідних структур цивільної військової співпраці ЗСУ і Національної поліції продовжити реалізацію гуманітарних проектів із метою поліпшення рівня життя містян.

За його словами, за результатами проведених зустрічей планується створити координаційний центр, який узгоджуватиме дії представників ЗСУ, Нацполіції та інших структур щодо оперативного вирішення всіх проблемних питань громадян і гарантування їхньої безпеки.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, який супроводжував військове керівництво країни у поїздці Луганщиною, зазначив: «Ми були у Золотому. Більшість людей підтримує розведення, але є й інші думки».

Тому він запросив двох громадських активісток із Золотого відвідати Станицю Луганську, де розведення відбулось три місяці тому, і на власні очі переконатися у відсутності загроз для мирного населення.

 Віталій Комарницький акцентував, що безпеку місцевим мешканцям гарантуватимуть поліцейські, кількість яких значно збільшена.

«Так, військо відійде на кілометр, але усі соціальні служби залишаться. Увага до цих територій буде тільки підвищена. Крім того, у разі загострення, бійці, у будь-який момент повернуться на позиції. Але, сподіваюсь, це не знадобиться», - зазначив він.

Нагадаємо: 1 жовтня спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Мінську Мартін Cайдік повідомив, що 7 жовтня розпочнеться розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському, що було визначено на засіданні ТКГ. Проте, через обстріли позицій українських військових розведення не відбулось.