Прес-центр17 травня 2018, 17:05

Виїзний прийом в с. Мілуватка

16 травня голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров провів виїзний прийом громадян у селі Мілуватка, який відбувався у приміщенні сільської ради. Разом з ним у заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Либа О.В. та заступник начальника управління економічного розвитку райдержадміністрації Гургуц С.В.

         До голови райдержадміністрації звернулося 25 громадян. Мілуватчанами були порушені питання ремонту сільських доріг та землекористування. Проте, найболючішою проблемою для селян наразі є питання збуту молока, яке виробляється в особистих домогосподарствах, бо молокозаводи тимчасово зменшили обсяги закупівлі у населення молочної продукції для її переробки. Оскільки для багатьох сільських мешканців доходи від молока є єдиним засобом для виживання, голова райдержадміністрації надав доручення управлінню економічного розвитку райдержадміністрації опрацювати це питання з керівництвом молокопереробних заводів Луганської області.

          Гургуц С.В. поінформував мешканців села про запроваджену у 2018 році державну підтримку особистих селянських господарств: виплату фізичним особам дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби та часткову компенсацію витрат на закупівлю установок індивідуального доїння.

Одним із завдань держави на сьогодні є створення належних умов для успішного функціонування особистих селянських господарств. При цьому індивідуальним домогосподарствам і невеликим фермерам слід опрацювати питання об’єднання у кооперативи, щоб вирішувати проблеми самостійно. Зокрема, організовувати самим увесь ланцюжок від виробництва і до збуту на ринки або в роздрібні мережі сільськогосподарської продукції (у т.ч. й молочної).

Об’єднавшись у кооперативи, індивідуальні домогосподарства отримають доступ для участі в програмах фінансування від іноземних фондів та участі в державних бюджетних програмах. До слова, кооперативний рух дуже поширений в Європі і дає дрібним фермерам можливість загального користування технікою, обладнанням, налагодженою системою збуту, більш вигідними умовами кредитування.