Прес-центр19 травня 2019, 16:05

Визначені переможці районного етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

3 17 по 19 травня на базі Сватівського районного комунального позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Гончарівський» тривав  районний етап IV Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).  Гра представляє собою добровільне об’єднання дітей, які змагаються у виконанні  завдань, набутих у процесі занять за програмою гуртків «Джура»  та інших форм позакласної роботи.

96 учнів із 12 загальноосвітніх навчальних закладів району демонстрували свою майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.

До переліку випробувань входили етапи: «Впоряд», в якому рої демонстрували навики зі стройової підготовки; «Відун» - гра-вікторина на краще знання історії України  та українського козацтва; «Рятівник» -  змагання з надання першої долікарської допомоги; конкурс шкільних візитівок «Ватра» - презентація закладів загальносередньої освіти, в яких навчаються учасники змагань.

Сьогодні на підбиття підсумків гри до с. Гончарівка завітали заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, заступник голови районної ради Людмила Павлова та начальник відділу освіти райдержадміністрації Олена Юхновець.

Головний суддя змагань, методист відділу освіти райдержадміністрації Едуард Пархоменко, оголосив результати:

рій «Сокіл» (Сватівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 8)  виборов І місце;

рій «Нащадки кобзаря» (Сватівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 6) – ІІ місце;

рій «Фортеця» (навчально-виховний комплекс «Рудівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад») - ІІІ місце.

Учасники змагань були нагороджені грамотами Сватівської районної державної адміністрації та Сватівської районної ради, медалями і солодкими подарунками. Команді-переможцю «Сокіл» Ганна Лемешко вручила книгу заступника Міністра у справах ветеранів України, кіборга (захисника Донецького аеропорту) Олександра Терещенка «Життя після 16:30» з підписом автора та кубок.

  Такі змагання-випробування, виховання у традиціях українського козацтва сприяють формуванню у старшокласників активної громадянської позиції, почуття національної гідності і самосвідомості, вихованню любові до України, готовності захищати свою Батьківщину.