Прес-центр14 грудня 2017, 15:12

Володимир Гройсман: Ми вводимо в експлуатацію першу чергу дитячої лікарні "Охматдит"

Кабінет Міністрів України на засіданні у середу схвалив рішення про введення в експлуатацію першої черги оновленого комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» і повноцінний запуск лікарні. Рішення представив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман .

«Я не можу дозволити собі такої розкоші пообіцяти і потім забути обіцянки. І своїм прикладом я хочу змусити політиків відповідально ставитися до людей. Суспільство заслуговує на шану і повагу. Сказав – маєш зробити, - сказав Володимир Гройсман. -  Обіцянка має бути виконана. Півтора роки тому я дав обіцянку добудувати першу чергу лікарні «Охматдит». І сьогодні ми ухвалюємо рішення про повноцінний запуск першої черги комплексу».

Глава Уряду подякував всім, хто долучився до виконання всіх робіт і дав доручення МОЗ забезпечити все, аби за «два-три місяці» лікарня приймала перших пацієнтів. 

Довідково

В червні поточного року Глава Уряду відвідав будівництво першої черги «Охматдиту», де підкреслив необхідність якнайшвидшого завершення всіх робіт. В жовтні Глава Уряду провів спеціальну нараду, під час якої доручив керівництву Міністерства охорони здоров'я, правоохоронних органів, представникам компаній-підрядників та постачальників обладнання розблокувати та провести всі закупівельні тендери аби вкластися в визначені терміни будівництва.

За планом перша черга великого лікувального комплексу площею понад 26 тис. квадратних метрів буде містити системи МРТ та інше обладнання, яке дозволить проводити надскладні процедури дітям різного віку.

В цілому оновлений комплекс «Охматдит» розміщуватиметься на площі 67 тис. м2 і складатиметься з декількох блоків, в яких будуть оснащені 10 сучасних хірургічних відділень, 5 онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.