Прес-центр12 травня 2021, 18:05

Встановлюємо зв’язки у питаннях розвитку підприємництва

12 травня голова райдержадміністрації Олег Клименчуков та голова районної ради Людмила Русанова взяли участь у зустрічі президента Луганської регіональної торгово-промислової палати (РТПП) Сергія Кириченка з представниками територіальних громад, приватними підприємцями Сватівського району та окремими фахівцями райдержадміністрації.

Головна мета зустрічі – встановлення плідних ділових контактів, налагодження конструктивної взаємодії органів державної влади з суб’єктами підприємництва та їхніми об’єднаннями для покращення бізнес-клімату в районі.

Обговорювані питання стосувалися можливості створення при райдержадміністрації консультативно-дорадчого органу – Ради підприємців Сватівського району – та його співпраці з РТПП. Також йшлося про можливе укладання тристоронньої угоди між райдержадміністрацією, Радою (Комітетом) підприємців та РТПП у контексті розвитку економічної діяльності суб’єктів господарювання Луганщини та формування сприятливих умов для ведення бізнесу.

У своєму виступі очільник району Олег Клименчуков зазначив, що в Україні продовжуються адміністративно-територіальна реформа та реформа децентралізації влади.  Тому для місцевої державної адміністрації, яка виконує і координаційну функцію, дуже важливо, щоб робота була налагоджена на всіх напрямках, за які відповідає виконавча влада. Підприємці, малий і середній бізнес – це опора громад, які забезпечують надходження до бюджетів.

Сергій Кириченко звернувся до керівництва райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування з проханням поширити серед підприємців району та інших зацікавлених осіб інформацію про діяльність  та можливості торгово-промислової палати. 

 

Довідково:   Торгово-промислова палата України  – недержавна неприбуткова самоврядна організація, яка на добровільних засадах об’єднує юридичних осіб та громадян України, зареєстрованих як підприємці, а також їх об`єднання. Її мета – розвинений і конкурентоспроможний на світових ринках український бізнес. Детальніше – за посиланням https://ucci.org.ua/about