Прес-центр23 квітня 2021, 15:04

Вже 35 років ми говоримо одні й ті ж слова подяки, але це потрібно, щоб ніколи не повторити цю трагедію знову, – Сергій Гайдай привітав ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Луганщина вшановує подвиг чорнобильців.

«Сьогодні ми згадуємо «мирний атом»,  що спричинив стільки горя, та героїчні вчинки тих, хто його приборкав. Вже 35 років ми говоримо одні й ті ж слова подяки, але це потрібно, щоб ніколи не повторити цю трагедію знову. І кожний рік ми збираємось та будемо збиратись офіційно, адже, хто не пам’ятає минулого – не має майбутнього», – звернувся до ліквідаторів аварії на ЧАЕС очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він вручив керівникам та членам ветеранських організацій «Союз Чорнобиль»  Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації.

Зі словами вдячності за мужність та порятунок людства від атомної катастрофи до Героїв звернувся також народний депутат України Олексій Кузнєцов.

Голова Луганської обласної Всеукраїнської громадської організації  інвалідів «Союз Чорнобиль України» Алевтина Фіалковська у свою чергу привітала ліквідаторів та пожартувала, що «двері до голови облдержадміністрації  буде відкривати часто», адже проблем зі здоров’ям та невирішених питань соціального захисту у чорнобильців чимало.

Урочисту атмосферу учасникам заходу подарували студенти Сєвєродонецького коледжу культури та мистецтв імені Сергія Прокофьєва.

Завершились обласні меморіальні заходи панахидою за тими, хто ціною власного життя захистив Світ від радіаційної стихії.