Прес-центр25 березня 2020, 13:03

«Як мінімізувати поширення вірусу в районі?», - це питання обговорили на засіданні комісії

На черговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій голова райдержадміністрації Валерій Честних  інформував про санітарно-епідеміологічний стан у Сватівському районі та додаткові протиепідемічні заходи, яких необхідно вжити в районі з метою мінімізації ризику захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID – 19.

Вкрай важливі питання, які було винесено на обговорення, - забезпечення безперебійної роботи медичних закладів міста, організація перевезення медичного персоналу до місця роботи і у зворотному напрямку.

Їх було вирішено шляхом укладання договору між Сватівською багатопрофільною лікарнею з фізичною особою-підприємцем, що має відповідну ліцензію, на перевезення медичних працівників закладу до місця роботи, з наданням дозволу перебування в одному транспортному засобі понад 10 медичних працівників одночасно, за умови користування в транспорті засобами індивідуального захисту.

Сватівській міській раді було рекомендовано переглянути розклад руху міського маршрутного транспорту до Сватівської обласної лікарні з надання психіатричної допомоги з метою організації підвезення медичних працівників.

Члени комісії також обговорили питання порядку роботи супермаркетів «АТБ» та «Сімя». Задля запобігання можливості поширення коронавірусної інфекції адміністрації зазначених торговельних закладів рекомендовано дотримуватися обмеження щодо одночасного знаходження у їх приміщеннях відвідувачів та посилити протиепідемічні й профілактичні заходи на цих обєктах.