Прес-центр12 cічня 2022, 10:01

Як отримати консультацію та подати документи для державної реєстрації громадських формувань у Луганській області

Звертаємо увагу, що суб’єктом державної реєстрації громадських формувань у Луганській області є Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Харків) через відділ державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Луганській області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) (далі – Відділ).

            Як отримати консультацію з питань державної реєстрації громадських формувань у Луганській області?

            Консультації з питань державної реєстрації громадських формувань у Луганській області, можна отримати звернувшись до працівників Відділу у зручний для заявників спосіб, а саме:

            1. Особисто звернутися до Відділу за адресою - Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 22.

            2. Звернутися до працівників Відділу за телефонами - 0645242216 та 0953624202.

            3. Скористатися онлайн-чатом з питань державної реєстрації, посилання на який розміщено на офіційному вебсайті Управління за посиланням https://kharkivobljust.gov.ua.

            Як подати документи для державної реєстрації громадських формувань у Луганській області?

            1. Особисто звернутися для подачі документів. Звернутися можна безпосередньо до Відділу або до центрів надання адміністративних послуг Луганської області, які виступають як фронт-офіси та забезпечують прийняття документів, поданих для державної реєстрації громадських формувань.

            Місцезнаходження Відділу - 93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 22.

            Перелік центрів надання адміністративних послуг, які забезпечують прийняття документів поданих для державної реєстрації громадських організацій, розміщено на офіційному вебсайті Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) за посиланням https://kharkivobljust.gov.ua/sub-iekty-pryjomu-vydachi-dokumentiv-u-sfe....

            Звертаємо увагу, що до закінчення технічного доопрацювання Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань центри надання адміністративних послуг не здійснюють прийом документів, поданих для державної реєстрації громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи!

            2. Надіслати документи поштовим відправленням. У такому випадку документи у Луганській області необхідно надсилати до Відділу за вищенаведеною адресою.

            Звертаємо увагу, що у випадку надсилання документів поштовим відправленням, підпис заявника на відповідній формі заяви посвідчується нотаріально!

            3. Онлайн подати документи для державної реєстрації створення громадської організації зі статусом юридичної особи, за допомогою онлайн-сервісу Міністерства юстиції України – "Онлайн будинок юстиції", за посиланням https://online.minjust.gov.ua. У випадку такої подачі документів, засновникам громадської організації зі статусом юридичної особи необхідно мати електронний цифровий підпис. Звертаємо увагу, що станом на січень 2022 року зазначена послуга працює виключно для державної реєстрації створення громадської організації зі статусом юридичної особи і не працює для будь-яких інших реєстраційних дій і громадських формувань!!