Прес-центр15 травня 2020, 15:05

Юлію Лозенко з Нижньої Дуванки відзначено високою державною нагородою

  Гарною звісткою для всієї сватівської родини ознаменувався Міжнародний день сім’ї. Указом Президента України мешканці смт Нижня Дуванка Лозенко Юлії Олександрівні присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Вона народила п’ятьох дітей, яких виховує разом зі своїм чоловіком Володимиром.

Родина Лозенків спочатку стала сім’єю для прийомної дівчинки, а згодом відчинила свої двері як дитячий будинок сімейного типу, у якому виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

За весь період функціонування цього сімейного дитячого будинку з родини «вилетіло» семеро вихованців, четверо з них – у зв’язку з повноліттям та закінченням навчальних закладів, а троє малолітніх дітей-вихованців були усиновлені.

На теперішній час Юлія та Володимир Лозенки виховують шістьох дітей у дитячому будинку сімейного типу та трьох рідних дітей.

Вітаємо пані Юлію з отриманням високої й заслуженої нагороди! Бажаємо міцного здо­ров’я й світлих днів у житті, родинного затишку та прихильності долі за материнське тепло і самовідданість.

Загалом Сватівщина налічує 39 жінок, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня».