Прес-центр5 травня 2018, 19:05

Юрій Гарбуз: Необхідно облаштувати логістичний центр поблизу Станиці Луганської

Модернізація КПВВ «Станиця Луганська» та розвиток прилеглої інфраструктури є стратегічними питаннями, над якими працює обласна влада спільно з командувачем Операцією об’єднаних сил Сергієм Наєвим. Про це сьогодні заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час перебування у Станично-Луганському районі.

Проблеми перетинання жителями Луганської області лінії розмежування з тимчасово непідконтрольними територіями очільник області обговорив з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим безпосередньо на блок-посту в с. Макарове.

Юрій Гарбуз наочно продемонстрував необхідність облаштування повноцінного логістичного центру за межами Станиці Луганської біля блок-посту. «Це дозволить розвантажити Станицю Луганську, покращити умови для жителів області, які перетинають лінію розмежування, та, головне, – посилити заходи безпеки», – зазначив очільник області.

У свою чергу, міністр МВС наголосив на необхідності впровадження плану деокупації Донбасу.

 «План деокупації Донбасу непростий, побудований на компромісах і повазі до суверенітету держави, а також на повазі до прав людей, які тут проживають. Я дуже розраховую, що настане момент, коли не будуть говорити гармати і автомати, а ми чітко будемо бачити перспективу не на місяць, а на роки. Я дуже розраховую, що цей план буде погоджено та прийнято спочатку в нашому суспільстві, потім у міжнародному суспільстві, з ним погодяться і агресори, і люди, які зараз знаходяться на окупованій території. І це наша перспектива», – зазначив Арсен Аваков.