Прес-центр1 березня 2019, 15:03

З 11 березня почне працювати регіональна «гарячої лінії» з питань освіти Фонду «Відкрита політика»

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся прес-брифінг на тему: «Вступна кампанія 2019 та відкриття регіональної гарячої лінії з питань освіти для мешканців непідконтрольних Уряду України територій та територій уздовж «лінії розмежування» у Луганській області».

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, в. о. директора Департаменту вищої освіти, завідувач сектору переміщених ВНЗ Міністерства освіти і науки України Світлана Кретович, директор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірина Цимбал та  експерт  ГО «Фонд «Відкрита політика» Ірина Загородня.

Під час брифінгу було анонсовано, що у Сєвєродонецьку з 11 березня почне працювати регіональна «гарячої лінії» з питань освіти для усіх жителів Луганщини, які проживають по обидві сторони лінії розмежування.  Офіс розміщуватиметься у Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Номер «гарячої лінії» – 0 800 504 511. Також працюватимуть мобільні номери:  099 345 20 76, 097 983 65 31.

Що особливо важливо для зв’язку з жителями непідконтрольних територій – номер  050 550 54 11 доступний у месенджерах Viber/Telegram/WhatsApp.

У 2018 році «гаряча лінія» Фонду «Відкрита політика» прийняла майже на 5 тисяч дзвінків більше ніж торік. А отже, більше абітурієнтів з непідконтрольних територій Донецької області могли дізнатись про умови вступу до університетів та коледжів на території України.

За 2018 рік було прийнято 13 290 дзвінків, з них 1872 із непідконтрольних територій. Донбас – 1 417, Крим – 455 дзвінків.

Що стосується цього року, то вступна кампанія вже розпочата. Інформаційно-роз’яснювальна матеріали розміщені на КППВ Луганської та Донецької областей. За сприяння Міністерства освіти і науки України за підтримки USAID  розроблено нову продукцію: анімаційний ролик «Спрощена процедура вступу 2019 для абітурієнтів з НПУТ, лінії розмежування»: https://www.youtube.com/watch?v=77qt-pOalO0; постери, листівки та банер «Вступна кампанія-2019 для абітурієнтів зі сходу України»;  перелік Освітніх Центрів «Донбас-Україна»; дорожня карта для абітурієнта «Спрощена процедура вступу: 4 кроки».

Слід зазначити, що у минулому році вісім освітніх центрів «Донбас – Україна» вступили до закладів вищої освіти Луганщини із тимчасовою довідкою 107 абітурієнтів – випускників з непідконтрольної території, із документом державного зразка (за вступними іспитами) – 514 осіб.