Прес-центр11 лютого 2022, 20:02

З 11 лютого Луганська область у «червоній» зоні

Саме з цього приводу сьогодні відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів голова райдержадміністрації Олег Сліпець.

Луганським обласним центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України постійно проводиться аналіз рівня захворюваності на COVID-19 на території Луганської області. За останній тиждень ситуація в області значно погіршилася: щоденно реєструється до 800 випадків захворювання, найбільші показники рівня захворюваності населення по Сватівському району фіксуються по Троїцькій та Сватівській територіальних громадах.

За даними проведеного референс-лабораторією секвестрування виділених в області зразків від хворих практично 100% визначається штам «Омікрон».

Враховуючі особливості перебігу (незначні клінічні симптоми на початку захворювання, дуже висока контагіозність, короткий інкубаційний період, хворіють щеплені та особи, які перехворіли) та невиконання протиепідемічних заходів – все це сприяє значній розповсюдженості інфекції серед населення.

У зв’язку з цим, за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 08.02.2022 (протокол № 4), відповідно до пункту 34 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), з 00 год. 00 хв. 11.02.2022 на території Луганської області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За результатами роботи комісія вирішила доручити відповідним державним та місцевим органам і структурам забезпечити дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів відповідного рівня.

Крім того, надано доручення щодо розгортання додаткових ліжко-місць в закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, в разі різкого зростання кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим діагнозом та підозрою, а також недопущення перенавантаження таких закладів.