Прес-центр26 вересня 2019, 15:09

З представниками Світового банку обговорили нагальні питання Сватівського району

25 вересня перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Либа за участі заступника голови районної ради Людмили Павлової, заступника голови райдержадміністрації Ганни Лемешко та керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації зустрівся з  представниками Світового банку.

Мета зустрічі - ознайомлення із соціально-економічним станом та першочерговими потребами території для можливих подальших потенційних інвестицій в інфраструктуру, підтримка поточної діяльності в рамках Цільового фонду багатьох партнерів з відновлення та розбудови миру в Україні (ЦФБП). У заході взяли участь: Холлі Беннер - керівник групи та старший спеціаліст із соціального розвитку, Бахер Ел-Хіфнаві - керівник програми з питань інфраструктури та сталого розвитку, Анна Юрченко – начальник управління міжнародного співробітництва та державних закупівель Державного дорожнього агентства України (Укравтодор), Юрій Бережний – начальник служби автомобільних доріг у Луганській області, Станіслав Пархоменко – начальник відділу ремонту та обслуговування доріг Служби доріг у Луганській області.

Головна увага при обговоренні проблем розвитку району була приділена стану доріг, можливостям проведення капітальних та поточних ремонтів. Значення дороги державного значення Н-26 «Чугуїв – Мілове» полягає у тому, що вона поєднує два регіони - Харківщину та Луганщину, а також з’єднує північні райони Луганської області.

У Сватівському районі першочерговим є питання ремонту ділянок доріг державного та обласного значення, що перебувають в критично-аварійному стані та потребують термінового ремонту, а саме:

Н-26 «Чугуїв-Мілове»;
Р-66 «КПП Дьоміно-Олександрівка-Сватове-Лисичанськ-Луганськ»;
Т-1307 «Сватове - Новопсков – Мілове»;
О131303 (Об’їзна дорога м.Сватове) - км8+100.

Пошкодження покриття доріг унеможливлюють рух автотранспорту з найвіддаленіших сіл до районних центрів та центрів ОТГ. Також цими дорогами здійснюється рух шкільних автобусів, що стає найбільш актуальним питанням та одним із пріоритетних напрямків в розбудові дорожньо-транспортної інфраструктури Луганської області.

Олексій Либа  звернув увагу учасників зустрічі на потребі відновлення роботи асфальтобетонного заводу в Сватівському районі, що забезпечить асфальтобетонною сумішшю для ремонту доріг північної частини Луганщини, а також дозволить створити 18 робочих місць.