Прес-центр30 грудня 2020, 10:12

За кошти Євросоюзу на Луганщині буде створене потужне інформаційне агентство

Проєкт «Сприяння інформаційній реінтеграції непідконтрольної частини Луганської області шляхом створення інформаційного агентства на базі КП «Медіапростір» став переможцем конкурсу з відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС, за програмою «Загальноукраїнська солідарність».

«Це вже другий проєкт щодо захисту інформаційного простору регіону Луганщини, підтриманий Євросоюзом. У 2018 році на конкурсній основі було профінансовано будівництво 150-метрової телевежі у Попаснянському районі. яка наразі будується. Проте, без якісного контенту протидіяти російській інформаційній агресії не можливо. Тож, спільно з Сєвєродонецькою ВЦА, було прийняте рішення про створення інформаційного агентства, яке, зокрема, матиме власну надсучасну телестудію. Дякую за підтримку наших проєктів Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій», - прокоментував подію очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Цього року заявниками з усіх регіонів України було подано 739 проєктів на загальну суму 8,4 млрд грн за такими програмами регіонального розвитку.

Відібрано ж було 56 проєктів на загальну суму понад 535 млн грн, які будуть рекомендовані до фінансування у 2021 році.

Нагадаємо, що перший конкурсний відбір відбувся у 2017-2018 роках і за його результатами було відібрано 70 проєктів за 5 напрямками на суму понад 616 млн грн.