Прес-центр3 травня 2018, 11:05

За підсумками апаратної наради

02 травня під керівництвом голови райдержадміністрації Мухтарова Д.Х. відбулася розширена апаратна нарада, у якій взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Либа О.В., заступник голови райдержадміністрації Лемешко Г.А., керівник апарату райдержадміністрації Наугольна Н.М., керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підпорядкованих райдержадміністрації установ та закладів.

Аналізуючи суспільно-політичну ситуацію, Дмитро Мухтаров акцентував увагу присутніх на завершенні на території Луганської та Донецької областей антитерористичної операції. Натомість з 1 травня на сході України розпочалася Операція об’єднаних сил (ООС). Зміна формату АТО на ООС прописана у законі про реінтеграцію Донбасу, який Президент підписав 20 лютого. Відтепер саме на Об’єднаний оперативний штаб покладаються повноваження щодо регуляції ситуації у зоні бойових дій на сході України, йому підпорядковуватимуться не тільки підрозділи Збройних Сил України, але й усі силові структури, що перебувають на території Донецької та Луганської областей.

29 квітня у селі Новочервоне Троїцького району, що стало частиною Нижньодуванської об’єднаної територіальної громади, відбулися вибори старости.

 

Першим питанням порядку денного апаратної наради був розгляд  підсумків роботи райдержадміністрації за результатами оцінки соціального-економічного розвитку Луганської області у 2017 році. З цього питання інформував голова райдержадміністрації. За результатами рейтингу, який складається облдержадміністрацією за певними показниками, Сватівський район посів 3 місце серед 12-ти районів області. Проте, очільник району наголосив й на проблемних питаннях за окремими показниками рейтингової оцінки, а саме: зменшенні виробництва зернових і зернобобових культур та рівня використання коштів державного бюджету на реалізацію проектів розвитку району; збільшенні кількості кримінальних правопорушень; низькому рівні відвідувань населенням бібліотек; зменшенні кількості надання адміністративних послуг.

Дмитро Мухтаров надав управлінню економічного розвитку райдержадміністрації доручення ретельно проаналізувати фактори, які вплинули на зазначені показники, та розробити план заходів щодо їх покращення у подальшій роботі.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Усов В.І. доповів про підсумки опалювального сезону 2017/2018 років та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 років.

Протягом минулого опалювального сезону в районі було забезпечено сталу роботу всіх житлово-комунальних служб та бюджетних закладів. Опалювальний сезон проходив без особливих ускладнень.

До функціонування в опалювальний період підготовлено 21 загальноосвітній та 21дошкільний навчальний заклад, 51 заклад культури (26 клубних, 23 бібліотечних, школа мистецтв, музей),  35 закладів охорони здоров’я (серед яких 2 об’єкти Сватівського РТМО, 10 амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 23 фельдшерських пункти комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району»), 2 котельні комунального підприємства «Сватове-тепло»,  89 топічних, а також об’єкти та споруди водопровідно-каналізаційного господарства.

В рамках Регіональної цільової програми енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки в районі реалізовані проекти по термомодернізації загальноосвітньої школи  №1 м. Сватове, навчально-виховному комплексі «Оборотнівська загальноосвітня школа I-III ст. – дошкільний навчальний заклад»  та навчально-виховному комплексі «Стельмахівська загальноосвітня школа I-III ст. – дошкільний навчальний заклад», проведено заміну котла в Гончарівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст.  

В закладах охорони здоров’я виконані поточні ремонті роботи автономного опалення комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району» та Сватівського РТМО.

В рамках співпраці з програмою ЮНІСЕФ проведено капітальний ремонт приміщень та замінено систему опалення в дошкільному навчальному закладі с. Гончарівка.

Протягом опалювального періоду 2017-2018 років для  мінімізації затрат у  разі виникнення аварійної ситуації для її ліквідації  було створено цілодобові аварійні служби.

Для забезпечення безпеки дорожнього руху в зимовий період укладалися  договори на залучення додаткової спецтехніки сторонніх організацій (сільських рад, фермерів, інших організацій).

Основними проблемними питаннями були:

відсутність достатньої техніки філії «Сватівський райавтодор»  при цьогорічних  снігових опадах спричиняло періодичні затори на дорогах районного та регіонального значення (але питання завдяки спільним зусиллям  служб району, області, ДСНС, військових швидко ліквідовувалися);  

відключення електропостачання окремих населених пунктів району у зв’язку з несприятливими погодними умовами та режиму роботи працівників Сватівського РЕМу ТОВ «ЛЕО» за триденним графіком;

заборгованість за спожиті енергоносії КП «Сватівський водоканал» перед ТОВ «ЛЕО» в районі 600 тис. грн, що спричиняло відключення абонентів                    м. Сватове від водопостачання (питання було оперативно вирішено завдяки спільним діям Сватівської райдержадміністрації, комунального підприємства «Сватівський водоканал», ТОВ «ЛЕО» та Сватіської міської ради).   

На теперішній час по кожному підприємству житлово-комунального господарства та об’єкту соціальної сфери району розроблено плани заходів з підготовки до опалювального сезону 2018-2019 років. В період його підготовки значна увага буде приділена впровадженню заходів, спрямованих на раціональне використання енергоресурсів, продовжена робота зі скорочення та заміщення споживання природного газу, як теплопостачальними підприємствами, так і закладами соціально-бюджетної сфери.

 

Заступник начальника управління – начальник відділу агропромислового розвитку управління економічного розвитку райдержадміністрації Гургуц С.В. інформував про хід проведення весняно-польових робіт у районі.

Так, для забезпечення проведення весняно-польових робіт в поточному році сільгосппідприємствами району придбано 10,3 тис. тонн мінеральних добрив, що складає 100% до потреби.

 Під урожай 2018 року восени було посіяно 28,3 тис. га озимих культур, в тому числі озимої пшениці 27,9 тис. га, озимого ячменю 406 га та 1114 га озимого ріпаку. На сьогоднішній день озимі культури збереглися на всій площі.

Ранніх ярих зернових культур посіяно 3178 га (73,6% до плану), в тому числі ярого ячменю - 1899 га (65,7% до плану), вівса - 438 га (72% до плану), гороху - 826 га (98,6% до плану). Особистий план із сівби ярих ранніх зернових культур першими виконали такі господарства: ППА «Гончарівська» (Бурлуцька І.І.) – 273 га; ТОВА «Слобожанська» (Полякова Л.П.) - 189 га; ППА «Лан» (Надоля Н.М.) – 102 га. Наразі господарства району розпочали сівбу пізніх зернових культур - соняшника та кукурудзи.

 

Начальник Сватівського райавтодору Ігор Бєлік інформував про стан ремонту доріг у Сватівському районі. Так, за минулий тиждень на території Сватівського району у Кремінському напрямку відремонтовано 4 км дорожнього полотна. Ці роботи продовжуються.

Про стан пожежної безпеки доповів заступник начальника міськрайонного відділу ГУ ДСНСу Луганській області Якухін С.С. За його словами, на минулому тижні трапилося 5 пожеж, 4 з яких виникло у зв’язку із загорянням сухої трави.

В.о. головного лікаря комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району» Левенець Р.І. поінформувала про стан укладання декларацій між сімейними лікарями та мешканцями району. Станом на 2 травня підписано 5350 декларацій.

Також на апаратній нараді, у порядку контролю, були заслухані питання виконавської дисципліни, роботи зі зверненнями громадян; надходження та використання коштів районного бюджету; призначення житлових субсидій.