Прес-центр14 травня 2018, 16:05

За підсумками апаратної наради у голови райдержадміністрації

Сьогодні, 14 травня, під керівництвом голови райдержадміністрації Мухтарова Д.Х. відбулася апаратна нарада за участі першого заступника голови райдержадміністрації Либи О.В., заступника райдержадміністрації Лемешко Г.А., керівника апарату райдержадміністрації Наугольної Н.М., керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підпорядкованих райдержадміністрації установ та закладів.

Розпочавши нараду, Дмитро Мухтаров подякував всім, хто брав участь в організації та проведені Дня пам’яті та примирення і 73 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  

Крім цього, очільник району розповів про результати комплексної перевірки діяльності територіальної ланки підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, яка тривала з 16 по 27 на території району. За результатами перевірки Сватівський район отримав оцінку «добре».

Також Дмитро Мухтаров поінформував присутніх, що Указом Президента України від 06.04.018 №98/2018 нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нашого земляка, мешканця с. Коржове (с. Петрівка), Олександра Рибальченка, молодшого сержанта, українського розвідника, який загинув 1 лютого 2018 року на Приазов’ї, захищаючи територіальну цілісність України.

Виконуюча обов’язки головного лікаря комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району» Левенець Р.І. поінформувала присутніх про стан укладання декларацій між сімейними лікарями та мешканцями району: на 14 травня підписано 7399 декларацій.

Наступним питанням, що заслуховувалася на апаратній нараді,  стала інформація заступника начальника управління – начальника відділу агропромислового розвитку управління економічного розвитку райдержадміністрації Гургуца С.В. про хід проведення весняно-польових робіт у Сватівському районі станом на 11 травня 2018 року.

Для забезпечення проведення весняно-польових робіт в поточному році сільгосппідприємствами району придбано 10,3 тис. тонн мінеральних добрив, що складає 100 % до потреби.

Під урожай 2018 року було посіяно озимих культур на площі 28,3 тис. га, в тому числі озимої пшениці - 27896 га, озимого ячменю - 406 га, озимого ріпаку - 1114 га.

Станом на 11.05.2018 соняшника посіяно на площі 18,4 тис. га (57 % до плану), кукурудзи на зерно – 2999 га (58 %), проса - 294 га (59%), гречки - 30 га.

Про стан ремонту доріг на території району інформував начальник Сватівського райавтодору Ігор Бєлік, наголосивши при цьому, що «ремонтні роботи дорожнього полотна від Сватового у Кремінському напрямку завершуються, на цьому тижні планується розпочати роботи у Харківському напрямку».

Керівник апарату райдержадміністрації Наугольна Н.М. поінформувала присутніх про впровадження у роботі Сватівської райдержадміністрації системи електронної взаємодії органів виконавчої влади.

Традиційно, у порядку контролю, на апаратній нараді були заслухані питання виконавської дисципліни, роботи зі зверненнями громадян, стану охорони, правопорядку, громадської та пожежної безпеки.