Прес-центр2 жовтня 2020, 08:10

За підсумками засідання районної комісії ТЕБ і НС

1 жовтня голова райдержадміністрації Валерій Честних провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До участі у ньому були запрошені голова районної ради Віта Сліпець та Сватівський міський голова Євген Рибалко.

У першу чергу члени комісії розглянули питання ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла внаслідок складних погодних умов на території району 30 вересня.

За інформацією головуючого, за останню добу внаслідок несприятливих погодних умов в екосистемі району виникла 21 пожежа.

Завдяки злагодженій роботі у посиленому режимі працівників Сватівського міськрайонного відділу ГУ ДСНС, Сватівського відділу поліції, керівників агропромислових підприємств району та комунальних служб на ранок 1 жовтня всі пожежі локалізовані, відкритих ділянок полум’я немає. Але на сьогоднішній день у районі тримається високий рівень пожежної небезпеки.

Наступне питання, що розглядалося на засіданні, – стан епідемічної ситуації у Сватівському районі, пов’язаної з  поширенням гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом.

«На ранок 1 жовтня ми маємо 19 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», – зазначив очільник району.

Представники відповідних служб поінформували про стан виконання протиепідемічних заходів, зважаючи на рівень епідемічної небезпеки на території району, та готовності до роботи у випадку різкого підвищення рівня захворюваності.

За результатами роботи комісія прийняла рішення продовжити на території району встановлені раніше карантинні обмеження.

Підсумовуючи засідання, Валерій Честних акцентував увагу на важливості проведення роз’яснювальної роботи серед населення району, дотримання його мешканцями протиепідемічних заходів та обов’язкового використання засобів індивідуального захисту у місцях масового скупчення людей.