Прес-центр31 cічня 2018, 08:01

Забезпечення доступності маломобільних груп населення до соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

 30 січня під керівництвом заступника голови Сватівської райдержадміністрації Лемешко Г.А. було проведено засідання районного Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Забезпечення вільного доступу та можливості переміщення у різних об’єктах громадського користування є важливим фактором подолання безпорадності й ізольованості осіб з інвалідністю. Архітектурна доступність, як і доступність в інших сферах, підвищує шанси цих людей знайти роботу, здобути освіту, користуватися громадськими послугами, брати участь в різних соціальних, культурних, оздоровчих заходах, бути активними членами суспільства, як з соціальної, так і з економічної сторони.

Під час засідання було розглянуто питання про виконання доручення  голови обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуза Ю.Г. від 21.12.2017 №10/10679 стосовно створення баз даних щодо доступності об’єктів житлового та громадського призначення по кожному населеному пункту.

Начальником відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Сватівської райдержадміністрації Усовим В.І. було надано на розгляд та затвердження  комітетом паспорти доступності та анкети проведення аудиту доступності будинків та споруд громадського призначення для створення електронної бази.

Усі надані паспорти доступності та анкети проведення аудиту доступності будинків та споруд громадського призначення були погоджені членами Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Проведення наступного засідання Комітету заплановано на першу декаду лютого 2018 року.