Прес-центр23 липня 2018, 17:07

Забезпечення якісною питною водою населення району

23 липня голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров  провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний комісії були винесені питання:

- стану забезпечення підприємств водопровідно-каналізаційного господарства необхідними реагентами для знезараження питної води;
- визначення місячної потреби забезпечення реагентами;
- наявності контрактів на постачання реагентів;
- забезпечення санітарного контролю якості питної води;
- опрацювання планів запобігання виникненню надзвичайної ситуації регіонального рівня, пов’язаних з можливим, частковим припиненням постачання питної води та планів реагування на надзвичайні ситуації, зокрема, плану локалізації і ліквідації наслідків аварії.

Директор комунального підприємства «Сватівський водоканал» Карпцов Ю.М. доповів про стан забезпеченості реагентами для знезараження питної води комунального підприємства «Сватівський водоканал».

За його інформацією, станом на 23 липня 2018 року, на підприємстві є в наявності запас хлору для знезараження питної води. Контроль якості питної води проводиться регулярно відповідно до графіка перевірок.

Комісією прийнято рішення щодо проведення опрацювання планів запобігання виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної  з частковим припиненням постачання питної води та планів реагування на надзвичайні ситуації.

Начальнику Сватівського міжрайонного управління головного управління Держспоживслужби у Луганській області Духову М.А. надано доручення посилити контроль за якістю питної води відповідно до графіків перевірок та позапланові перевірки у разі виникнення такої потреби.