Прес-центр10 вересня 2018, 14:09

Захист прав дітей: підсумки профілактичного заходу «Урок», результати розгляду заяв про надання статусу дітям, що постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

На черговому засіданні районної комісії з питань захисту прав дитини, яке провела 6 вересня заступник голови райдержадміністрації Лемешко Г.А., підбили підсумки проведення у Сватівському районі І етапу Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок».

У перший день нового навчального року 1 дитина, яка повинна була піти до 1 класу, не приступила до занять в жодному навчальному закладі району. З цього питання комісією прийнято рішення, що така поведінка матері дитини заслуговує на адміністративне покарання. Дитина приступить до навчання з 10 вересня.

 Всі інші діти шкільного віку в район підготовлені до нового навчального року та вчасно розпочали навчання.

Також було розглянуто питання про  надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. За підсумками засідання комісією прийнято рішення про надання  такого статусу  7-ми внутрішньо переміщеним дітям. Під час розгляду інших 37 заяв, які надійшли від місцевих мешканців, на підставі виявлених правових колізій у деяких нормативно-правових актах, було прийнято рішення про неможливість надання такого статусу.