Прес-центр26 липня 2021, 16:07

Заходи протидії шахрайським проявам та рейдерським захопленням

23 липня голова райдержадміністрації Олег Клименчуков, разом з представниками Сватівського районного відділу поліції, взяв участь у нараді з питань протидії шахрайству, координації роботи у сфері дотримання законодавства з охорони земель, впровадження систем відеоспостереження тощо, яку провів очільник області Сергій Гайдай.
За інформацією начальника Головного управління Національної поліції України в Луганській області Олега Григорова, протягом поточного року на Луганщині зафіксовано 768 випадків шахрайських дій. Серед них: 258 – шахрайства, що здійснюються під час купівлі-продажу товарів на інтернет-сайтах, 153 – здійснені особами під виглядом працівників банків чи державних органів, 66 – за схемою «Ваш родич потрапив у біду».
«Для ефективної боротьби з шахрайством необхідно підвищити рівень обізнаності населення, щоб усунути ризик стати потенційною жертвою злочинців. Тому необхідно об’єднати зусилля правоохоронних органів та органів місцевої влади в інформаційно-просвітницькій роботі. Зокрема, проводити регулярні розповсюдження інформації, відеороликів та інфографіки серед населення з цього питання», ‒ зазначив голова облдержадміністрації.
Серед пріоритетних напрямків для обласної влади у забезпеченні законності та правопорядку на Луганщини було названо впровадження в громадах сучасної системи відеоспостереження та встановлення єдиного програмно-апаратного комплексу, який має цілодобово збирати та аналізувати інформацію, що надходитиме з територій.
Наразі в області функціонують 308 муніципальних камер відеоспостереження, 32 з яких – з можливістю розпізнання номерів транспортних засобів.