Прес-центр7 вересня 2017, 14:09

Завершився І етап Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»

05 вересня заступник голови райдержадміністрації Лемешко Г.А. провела засідання районної комісії з питань захисту прав дитини при Сватівській райдержадміністрації. На засіданні було розглянуто 4 питання, одне з яких - підбиття підсумків І етапу Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок».

Відповідно до ст. 53 Конституції України та Закону України «Про загальну середню освіту», з метою надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону; виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища; соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності службою у справах дітей спільно з відділом освіти райдержадміністрації організовано проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» в частині виявлення дітей, які з 1 вересня 2017 року не приступили до занять у загальноосвітніх закладах району, загальноосвітній школі-інтернаті та державному професійно-технічному навчальному закладі «Сватівський професійний аграрний ліцей».

Профілактичний захід проводиться з 01.09.2017 по 20.10.2017 року. Під час заходу працівниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх закладів районну, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей будуть перевірятися умови проживання дітей, які перебувають на обліку служби як такі, що потрапили у скрутні життєві обставини, та усіх дітей, із сімей внутрішньо переміщених осіб.

 Спілкування з дітьми та їх батьками показало, що, незважаючи на фінансові труднощі сімей, всі діти підготовлені до нового навчального року, придбано необхідне шкільне приладдя та одяг.