Прес-центр22 липня 2021, 15:07

Збереження автомобільних доріг загального користування

Це питання розглядалося 22 липня на нараді у голови облдержадміністрації Сергія Гайдая.

Учасниками наради, яка проходила у режимі відеозв’язку, були й голова райдержадміністрації Олег Клименчуков, голова районної ради Людмила Русанова та представники окремих сільськогосподарських підприємств району.

«Луганщина є передовою областю у відновленні автошляхів, тому пріоритетним завданням облдержадміністрації є збереження дорожнього покриття у період спекотної погоди та забезпечення габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах Луганщини у літній період», - зазначив Сергій Гайдай.

Нагадуємо, що з 10 до 22 години забороняється рух великогабаритних транспортних засобів на автошляхах при температурі повітря вище + 280 С. Заборона стосується великовагових транспортних засобів масою понад
24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн. Вздовж автомобільних доріг загального користування вже встановлені майданчики для тимчасового відстою великовагового транспорту (відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися Google мапою: https://bit.ly/3tW0aKP).

Під час спілкування з учасниками наради Олег Клименчуков акцентував увагу на необхідності запровадження дієвого контролю з боку керівників підприємств за дотриманням норм навантаження транспортних засобів, які використовуються для перевезення вирощеної продукції.

За результатами заходу очільник райдержадміністрації надав низку доручень відповідним структурним підрозділам райдержадміністрації.