Прес-центр23 липня 2018, 17:07

Здійснення погашення заборгованості за перевезення пільгових категорій громадян залізничним транспортом

На цей час на Луганщині склалася вкрай критична ситуація щодо забезпечення перевезень пасажирів у залізничному сполученні, зумовлена численними зверненнями громадськості, підприємств, установ, організацій стосовно обмеженості напрямів сполучення з іншими регіонами, кількості рухомого складу, неможливості вільного придбання квитків на потяги.

З метою вирішення цих питань 23 липня 2018 року відбулася нарада під головуванням голови райдержадміністрації Мухтарова Д.Х., на якій він звернув увагу, що у Сватівському районі з 2017 року діє районна програма фінансового забезпечення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, надання пільг з оплати послуг зв’язку. На виконання заходів Програми передбачено фінансування: у 2017 році –
300 тис. грн, у 2018 – 210 тис. грн.

Програмою передбачено виділення коштів з районного бюджету на фінансування пільг окремим категоріям громадян на послуги зв’язку та компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян відповідно до діючого законодавства України. У 2017 році на зазначені цілі перераховано ПАТ «Укрзалізниця» коштів на загальну суму 116,75 тис. грн, у 1 півріччі 2018 року – 42,0 тис.грн.

На 2018 рік укладено договори між управлінням соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації та регіональною філією «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця», а також з виробничим підрозділом «Куп’янською дирекцією залізничних перевезень» регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» для здійснення відшкодування витрат залізниці за перевезення пільгових категорій громадян.

В результаті опрацювання наданих регіональною філією «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» реєстрів пільгової категорії громадян управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації:

у 2017 році - прийнято до відшкодування суму 66,9 тис. грн, не прийнято – 113,55 тис. грн (у зв’язку з відсутністю наданих у реєстрі пільговиків в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги);

протягом 1 півріччя 2018 року - прийнято до відшкодування суму
34,92 тис. грн, не прийнято – 30,34 тис. грн (у зв’язку з відсутністю наданих у реєстрі пільговиків в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги)

Заборгованість з виплати за пільгове перевезення перед регіональною філією «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» відсутня.

За підсумками наради головою райдержадміністрації Мухтаровим Д.Х. було надано доручення підпорядкованим структурним підрозділам тримати на постійному контролі питання відшкодування коштів за пільгові перевезення та не допускати випадків затримки в перерахуванні коштів.