Прес-центр14 лютого 2018, 09:02

Зустріч з координаторами німецького товариства

13 лютого відбулася зустріч заступника голови Сватівської райдержадміністрації Лемешко Г.А. з координаторами німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH Олександром Морозовим та Катериною Мінаковою.

За ініціативою Федерального уряду Німеччини GIZ підтримує Україну з 1993 року. Наразі майже 300 національних та іноземних фахівців представляють GIZ орієнтовно у 20 населених пунктах України. Наразі 30 інтегрованих та реінтегрованих фахівців працюють у міських та державних адміністраціях, комунальних підприємствах, університетах, спілках, торгових палатах та громадських організаціях. З 2009 року організація має постійне бюро в Києві.

GIZ діє в Україні за дорученням п'яти німецьких міністерств, Європейського Союзу (ЄС), Департаменту міжнародного розвитку уряду Великої Британії (DFID), Міністерства закордонних справ та у справах співдружності Великої Британії (FCO), а також Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Пріоритетними напрямами німецько-української співпраці є:

• демократія, громадянське суспільство, державне управління, регіональний розвиток та децентралізація;

• енергетика;

• сталий економічний розвиток.

GIZ, насамперед, підтримує громади, які прийняли внутрішньо переміщених осіб та допомагає українському уряду подолати кризову ситуацію на сході країни.

Під час зустрічі, на якій були присутні директор Сватівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Кириченко І.В., директор Сватівського районного молодіжного центру «Слобожанська духовна криниця ім. М. Щепенка» Павленко Н.О., обговорювалося питання щодо можливості співпраці у сфері розбудови молодіжного громадського руху, підвищення рівня соціально-психологічних послуг, які надаються мешканцям Сватівського району.