Прес-центр1 червня 2020, 08:06

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня захисту дітей

Шановні земляки!

Багато років 1 червня в нашій державі відзначають День захисту дітей.

Існує маркер оцінки будь-якої країни з точки зору рівня її правої демократичної розвиненості – захищеність інтересів та безпека дитини. 

У цивілізованих країнах, де права людини понад усе, такого соціального явища, як дитячі будинки, вже давно не існує. Україна теж обрала цей шлях виховання дітей. Бо ніколи, навіть найкращий дитячий будинок або інтернат, не замінить дитині люблячих батьків.

Я залюбки відвідую луганські будинки сімейного типу, родини прийомних батьків, вихователів. Приємно бачити радісні очі малечі, з якою завжди поруч  турботливі батько та мати.

Низький уклін усім батькам, які роблять усе можливе, щоб життя дітей було щасливим. Бережіть їх, не жалійте для них душевної щирості, батьківської любові та ніжності. Мине час і наші вже дорослі діти нам скажуть: «Дякуємо».

А що може бути гірше, ніж сльози дитини? Останнім часом я нерідко бачив їх. Відвідуючи родини, що мешкають біля лінії розмежування, спілкуючись з маленькими луганчанами, які втратили батьків, що встали на захист України.

Сумно і гірко, що діти Луганщини знають, що таке війна. Тому ми, дорослі, повинні докласти максимум зусиль, щоб нарешті і в нашій країні запанував мир. Такий довгоочікуваний. Але не будь-якої ціною, щоб потім нам не було соромно перед наступними поколіннями.

Нехай в наших оселях постійно звучить радісний сміх дітей, нехай їх доля буде ласкавою та щирою, а дороговказом – мудрість та любов батьків! 

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                              Сергій ГАЙДАЙ