Прес-центр25 квітня 2018, 15:04

Звернення голови райдержадміністрації з нагоди Дня Чорнобильської трагедії

Шановні мешканці району! 32 роки минуло від того часу, коли трапилася одна з найбільших катастроф в історії людства. У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року стався вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. Сувора і трагічна реальність, яка настала після вибуху, призвела до іншого сприйняття світу, тому що такої техногенно-екологічної катастрофи людство ще не знало.

У ліквідації аварії брали участь справжні герої, які несли велику відповідальність за майбутнє співвітчизників і всього людства. Серед були і наші земляки, які ціною власного життя та здоров’я врятували Україну і увесь світ від смертельної загрози.

У цей день ми згадуємо учасників ліквідації наслідків Чорнобильської аварії та дякуємо тим, хто взяв на себе перший удар ядерної стихії. Наразі для органів влади, як і протягом останніх років, одним з головних завдань є допомога постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС, своєчасне надання їм соціально-медичних послуг.

Закликаю всіх земляків запалити 26 квітня свічки в пам’ять про тих, хто пожертвував своїм життям і здоров’ям заради нас і наших дітей. Світла пам’ять тим, хто пішов у безсмертя…

 

 

З повагою

Голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров