Прес-центр26 жовтня 2017, 14:10

Звіт голови Сватівської райдержадміністрації Дмитра Мухтарова щодо своєї діяльності

Голова Сватівської райдержадміністрації Мухтаров Д.Х. звітував на засіданні колегії Луганської облдержадміністрації про свою роботу з травня 2016 до травня 2017 року. За результатами головою облдержадміністрації Гарбузом Ю.Г. видано розпорядження від 11 жовтня 2017 року №736, яким зазначений звіт взято до відома.

 

ЗВІТ ГОЛОВИ

СВАТІВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ МУХТАРОВА Д.Х.

ПРО РОБОТУ ЗА ПЕРІОД З ТРАВНЯ 2016 ПО ТРАВЕНЬ 2017 РОКУ

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Сватівська районна державна адміністрація, в межах своїх повноважень, здійснює виконавчу владу на території району та реалізує повноваження, делеговані їй районною радою, серед яких найважливішими є виконання програм соціально-економічного розвитку, наповнення бюджетів, соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та інших, передбачених статтею 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

         З метою здійснення основних галузевих повноважень у структурі Сватівської районної державної адміністрації утворені відповідні структурні підрозділи та введено окремі посади.

У зв’язку з введенням в дію нового Закону України «Про державну службу» у райдержадміністрації була проведена робота з упорядкування її структури, приведено у відповідність співвідношення посад всіх категорій та ранги державних службовців, затверджено штатний розпис відповідно до груп оплати праці та у порядку, встановленому законодавством.

         Гранична чисельність працівників райдержадміністрації, затверджена розпорядженням голови облдержадміністрації, складає 138 штатних одиниць.

Проте, затверджений обсяг асигнувань на утримання райдержадміністрації у 2017 році дозволив затвердити її штат у кількості 131 одиниці.

Наразі у райдержадміністрації фактично працюють 118 осіб, у т.ч. 105 - державні службовці, з яких 7 мають, а 3 отримують професійну освіту у галузі державного управління та державної служби (вступили на навчання у 2017 році).

У рамках дії Закону України «Про державну службу» у райдержадміністрації запроваджено новації щодо якісних гарантій рівного доступу до державної служби, єдиних підходів до професійної компетентності претендентів на посади та оголошено 28 конкурсів на зайняття вакантних посад, з яких проведено 21. За їх результатами прийнято на службу 17 осіб.

         Упродовж звітного періоду головою райдержадміністрації проведено 47 розширених апаратних нарад за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підпорядкованих райдержадміністрації закладів, установ та організацій, де було розглянуто 184 тематичних питань, за результатами яких головою райдержадміністрації видано 6 розпоряджень та надано 30 протокольних доручень.        

Хочу зазначити, що на апаратних нарадах у порядку контролю постійно заслуховуються питання дотримання виконавської дисципліни, розгляду звернень громадян, нарахування субсидійних виплат та соціальної допомоги, надходження та використання коштів районного бюджету, питання правопорядку та цивільного захисту населення.

         Для створення в районі умов всебічного розвитку громадського суспільства, посилення соціального партнерства, відкритості та прозорості управлінського процесу при районній державній адміністрації діє громадська рада. За звітний період було проведено 9 її засідань, на яких розглянуто 38 питань.

         Райдержадміністрацією ведеться постійна робота щодо неухильного дотримання та правильного застосування законів та інших нормативно-правових актів, організовується претензійна та позовна робота.

На виконання вимог Указу щодо надання правової допомоги з питань
звернень громадян організовано надання юридичних консультацій та
безоплатної правової допомоги населенню з метою підвищення рівня правової освіти, роз’яснення прав і свобод людини і громадянина та засобів їх захисту.

У звітному періоді до районної державної адміністрації надійшло до виконання 52 укази Президента України та постанов Кабінету Міністрів України, 33 розпорядчих документів голови Луганської обласної державної адміністрації та 832 документів від органів влади вищого рівня.

З метою розв’язання своїх проблем протягом звітного періоду до
районної державної адміністрації звернулись 1635 осіб шляхом
подання 1164 особистих та колективних звернень.

Підсумки 2016 року свідчать про збільшення на 97%
загальної кількості звернень, які надійшли на адресу районної державної
адміністрації у порівнянні з 2015 роком. Перш за все це пов’язано з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, що сталася у м.Сватове у жовтні 2015 року, та збільшенням кількості громадян, що зверталися за нарахуванням субсидій.

Проте, у 2017 році кількість звернень зменшилася майже в 2 рази завдяки вжитим районною та обласною державними адміністраціями таких заходів, як:

- виділення з обласного та районного бюджетів додаткових коштів у сумі 5 млн 600 тис. грн на закінчення першочергових аварійно-відновлювальних та ремонтних робіт у житлових багатоквартирних будинках;

- надання матеріальної допомоги громадянам на усунення пошкоджень помешкань за рахунок коштів благодійної допомоги;

- покращення матеріально-технічної бази управління соціального захисту населення: протягом жовтня-грудня 2016 року від територіальних громад району управлінню передано в користування 11 одиниць оргтехніки, що надало змогу протягом звітного періоду призначити житлові субсидії 9000 домогосподарствам.

На жаль, до цього часу невирішеними проблемами залишаються

- виплата компенсації за зруйновані вщент або частково чотири житлові будинки мешканців Сватового на загальну суму 2 млн 154 тис. грн;

- відшкодування мешканцям міста витрачених коштів за самостійно проведені відновлювальні роботи за наслідками надзвичайної ситуації. З цього приводу до райдержадміністрації звернулося 238 громадян-мешканців багатоквартирних будинків та частини приватного сектору, які, відповідно до наданих копій квитанцій, договорів та товарних чеків, витратили 1 млн 400 тис. грн грошових коштів.

Сватівська райдержадміністрація неодноразово ініціювала розгляд цього питання на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, зверталася по допомогу до народного депутата. Однак, до цього часу жодних рішень на всіх рівнях державного управління з цього питання не прийнято через відсутність законодавчого вирішення механізму відшкодування збитків.

 

Протягом травня 2016 - травня 2017 року райдержадміністрацією вживалися всі необхідні заходи щодо реалізації державної соціальної політики в районі.

Завдяки роботі керівництва райдержадміністрації з територіальними громадами, протягом жовтня-грудня 2016 року управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації передано в користування 4 комп’ютери в зборі та 7 принтерів. Покращення матеріально-технічної бази надало змогу протягом звітного періоду призначити житлові субсидії майже 9 тисячам домогосподарств.

Наразі на території району обліковується 7157 внутрішньо переміщених осіб. З метою вирішення їх основних проблем рішенням сесії районної ради затверджена районна Програма інтеграції, соціальної адаптації та захисту ВПО на 2016-2017 роки. Фінансування виконання заходів, передбачених цією Програмою, відбувається за рахунок коштів районного бюджету, які спрямовуються на надання медичної допомоги ВПО та придбання дров ВПО з інвалідністю або на утриманні яких знаходяться інваліди, та які проживають у будинках з пічним опаленням.

Також у районі діє програма захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, військовослужбовців, що служать за контрактом в лавах Збройних Сил України, прийнята депутатським корпусом районної ради за поданням райдержадміністрації.

З метою соціального захисту найбільш вразливих верств населення району, які опинилися в скрутному матеріальному становищі через хворобу, стихійне лихо, нещасний випадок, втрату близьких родичів тощо за рахунок коштів районного бюджету надано допомогу на загальну суму 224 тис. грн.

Також у зазначений період надано матеріальну допомогу 1163-м особам, постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації, що виникла у м. Сватове 29 жовтня 2015 року на загальну суму 3 млн 489 тис. грн.

         Загалом структурними підрозділами райдержадміністрації протягом звітного періоду розроблено 24 проекти районних програм, які були затверджені на сесіях районної ради, і є діючими.

 

У 2017 році, завдяки спільним зусиллям керівництва Сватівської райдержадміністрації та Містківської сільської ради, завершено будівництво підвідного газопроводу до с. Містки Сватівського району, розпочате в 2006 році.

Виконано врізку підвідного газопроводу до шкафної, Містківська сільська рада передала з балансу комунального підприємства «Містківське комунальне господарство» в користування ПАТ «Луганськгаз» збудований об’єкт газопостачання. Закінчення робіт по розвідному газопроводу та пуск газу до мешканців с. Містки планується до початку опалювального сезону 2017-2018 років.

 

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» у районі з січня 2014 року функціонує Центр надання адміністративних послуг, створений при райдержадміністрації як постійно діючий орган. Роботу Центру забезпечують три фахівці (один керівник та два адміністратори). Крім того, у його приміщенні облаштовані робочі місця для державних реєстраторів нерухомого майна, юридичних та фізичних осіб-підприємців і державного кадастрового реєстратора.

Приміщення Центру повністю відповідає встановленим законодавством вимогам. На його облаштування та оснащення матеріально-технічною базою було використано 700 тис. грн коштів державного, районного бюджетів, міжнародної технічної та спонсорської допомоги.

Крім цього, робота районної державної адміністрації упродовж звітного періоду була спрямована на виконання програм економічного і соціального розвитку району 2016 та 2017 років.

 

Галузь охорони здоров’я Сватівського району представлена комунальними установами, які забезпечують надання медичної допомоги першого рівня – КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району» та другого рівня - Сватівське районне територіальне медичне об’єднання.

         Протягом звітного періоду за рахунок обласного та місцевого бюджетів було проведено капітальні та поточні ремонти будівель і приміщень закладів охорони здоров’я району на загальну суму більше 4 млн грн.

Поліпшено матеріально-технічну базу медичних закладів завдяки придбанню сучасного медичного устаткування, у тому числі діагностичного, на 4 млн 200 тис. грн.

Придбано 7 легкових автівок для Центру первинної медико-санітарної допомоги на суму 1 млн 215 тис. грн.

Загалом на медичну сферу району за звітний період витрачено 9 з половиною млн грн з бюджетів всіх рівнів і залучених коштів.

         На базі Сватівського РТМО відкрито анестезіологічне відділення з ліжками інтенсивної терапії (3 ліжка) та неврологічне відділення на 30 ліжок з інтенсивними ліжками. На базі районної лікарні відкрито інтернатуру за спеціальністю лікар-хірург.

 Проте, головною проблемою медичної сфери району залишається забезпечення кваліфікованими кадрами. На сьогоднішній день у Сватівському РТМО налічується 19,75 вакантних посад лікарів, у Центрі первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району - 16 вакансій.

З метою вирішення цієї проблеми районом подано проект на будівництво 18-квартирного будинку для медичних працівників на фінансування до Державного фонду регіонального розвитку на 2018 рік, прийнято районну програму забезпечення медичними кадрами, за якою у 2017 році придбано 2-хкіматну квартиру для медичних працівників.

Закінчують навчання в інтернатурі лікар-офтальмолог та лікар-отоларинголог з подальшим працевлаштуванням у районній лікарні.

 

             З метою реалізації державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей та на виконання відповідної районної програми протягом звітного періоду оздоровлено в «Молодій гвардії» 22 дитини, в «Артеку» - 16 дітей. В районному позаміському закладі «Гончарівський» у 2016 році оздоровлено 250 дітей, у 2017 - 350 учнів. У Всеукраїнському конкурсі за підсумками роботи 2016 року цей заклад посів 2 місце.

 

За звітній період для задоволення освітніх потреб населення Сватівського району забезпечено функціонування 21 загальноосвітнього навчального закладу комунальної форми власності, в яких здобувало освіту 2979 учнів. Навчально-виховний процес здійснювали 350 педагогів. Було організовано підвезення 359 дітей 14 шкільними автобусами.

         За рахунок районного бюджету забезпечено безкоштовним харчуванням учнів початкових класів та дітей пільгових категорій. У 2016-2017 н.р. на організацію харчування з районного бюджету було виділено 1 млн 334 тис. грн.

З метою оптимізації мережі закладів освіти у 2016 році Оборотнівська ЗОШ І-ІІІ ст. та сільський КДНЗ реорганізовані в навчально-виховний комплекс «Школа-дитячий садок», у 2017 році в НВК «Школа-дитячий садок» реорганізовано Райгородську ЗОШ І-ІІ ст. та КДНЗ цього села.

         Протягом звітного періоду у дошкільних та загальноосвітніх закладах проводилися капітальні ремонти, оновлювалася та поповнювалася матеріально-технічна та навчальна база, проводилася активна робота щодо участі закладів освіти в проектах різного рівня.

 

Так, проведено капітальні ремонти загальноосвітніх навчальних закладів на загальну суму 4 млн 526 тис. грн. З них кошти районного бюджету - 3 млн 761 тис. грн.; державного - 765 тис. грн:

         - замінено опалення в Сватівських ЗОШ № 1 та ЗОШ № 6;

         - зроблено капітальні ремонти дахів Сватівських ЗОШ № 8 та ЗОШ № 1;

         - повністю замінено вікна в Коломийчиській, Куземівській, Містківській школах, Свистунівському та Стельмахівському НВК;

- частково замінені вікна у Петрівському НВК;

 - капітально відремонтовано спортзали Сватівської ЗОШ № 6 та Райгородської школи, Преображенського НВК.

На зміцнення матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів витрачено 3 млн 717 тис. грн. Із них - державний бюджет 855 тис. грн, обласний – 1 млн 142 тис. грн, районний бюджет 1 млн. 720 тис. грн.

За ці кошти

- придбано 11 інтерактивних дошок, кабінет біології, 15 мультимедійних проекторів, 20 телевізорів, 26 ноутбуків та персональних комп’ютерів, 10 цифрових відеокамер, 8 акустичних систем, магнітні дошки, холодильне та кухонне обладнання тощо;

- встановлено 4 спортивних майданчики Воркаут.

         На зміцнення матеріально-технічної бази та проведення капітальних та поточних ремонтів 21 дошкільного навчального закладу за звітний період витрачено 4 млн 856 тис. грн місцевих бюджетів.

Педагоги Сватівщини активно впроваджують інновації в освітній простір району. В районі дослідно-експериментальну роботу здійснюють 6 закладів (4 експерименти всеукраїнського рівня, 2 – регіонального).

Учнівські та педагогічні колективи Сватівського району активно беруть участь у благодійних акціях задля моральної підтримки воїнів АТО.

В рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Сватівським та Старосамбірським районами Львівської області юні сватівчани цього літа стали учасниками туристичних змагань Старосамбірщини «Левурда – 2017» .

Райдержадміністрацією розроблено Стратегію створення та діяльності військово-патріотичного центру на базі Сватівського РКПЗОВ «Гончарівський». В рамках її реалізації розпочато роботу з встановлення смуги перешкод (з районного бюджету виділено та освоєно 200 тис. грн.).

Цього року проведено І тематичну, спрямовану на національно-патріотичне виховання дітей табірну зміну у СРКПЗОВ «Гончарівський». Для 100 юних спортсменів та учасників районної військово-патріотичної гри «Джура» було організовано безкоштовний відпочинок у таборі.

Вихованці відділень самбо, гирьового спорту, карате та армспорту дитячо-юнацьких спортивних шкіл району загалом вибороли 403 призових місця в змаганнях різного рівня, серед них 48 в обласних чемпіонатах, 65 призових місць у змаганнях Кубків України, 58 медалей Чемпіонатів України, 6 - Чемпіонату Європи, 12 – змагань Кубку світу.

Родинна команда вчителя фізичної культури Мілуватської ЗОШ І-ІІІ ступенів Байбари Ю.О., після перемоги в обласному етапі, представляла Луганську область на Всеукраїнському фестивалі «Мама, тато, я – спортивна сім’я» та виборола друге місце в Україні.

         Основним проблемним питанням сфери освіти на теперішній час є створення опорної школи. У 2016 році було опрацьовано питання створення Нижньодуванського освітнього округу. Питання було винесено на розгляд сесії районної ради. Через відсутність підтримки з боку депутатського корпусу районної ради питання не було вирішено.

На сьогодні відбувається процес об’єднання територіальних громад селища Нижня Дуванка та села Новочервоне Троїцького району, призначена дата виборів (29 жовтня 2017 року). Тому питання створення опорної школи на базі Нижньодуванської ЗОШ знову відкладено. Розпочато роботу щодо створення Містківської опорної школи.

 

         У звітному періоді за кошти районного та місцевого бюджетів вдалося провести капітальні ремонти шести сільських закладів культури та значно поліпшити матеріально-технічну базу районних закладів. Загальна сума цих вкладень становить близько 3-х млн грн.

У Центральній районній бібліотеці ім. Т.А. Полякова в рамках співпраці з Міжнародною організацією з міграції облаштовано санітарну кімнату, здійснено частковий ремонт освітлення, проведено заміну системи опалення і перебудовано кімнати в дитячому відділі. Вартість проекту склала 40 тис. доларів. Крім цього, книгозбірні подаровано оргтехніку, меблі та книги на суму 229 тис. грн.

 

З метою розвитку і самореалізації української молоді, формування її громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості в районі діє програма «Молодь Сватівщини» на 2016–2020 роки, яка фінансується з районного бюджету. Також за кошти районного бюджету реалізовується районна цільова Програма розвитку фізичної культури і спорту у Сватівському районі на 2017 - 2020 роки.

 

Сватівський район - один з найбільших сільськогосподарських районів області, в якому агропромисловий комплекс і переробна промисловість є провідними галузями економіки. Тому пріоритетним напрямком розвитку району є сільське господарство. 

Минулий 2016 рік виявився складним, як у фінансовому, так і погодному відношенні. Проте, в умовах, що склалися, Сватівський район по валу ранніх зернових культур знаходився на першому місці серед районів області і на третьому місці по врожайності.

Необхідно відзначити що агроформуваннями району протягом останніх років спостерігається динаміка збільшення внесення мінеральних добрив, засобів захисту рослин. У 2016 році їх було закуплено 180 % до планових показників.

Впровадження сучасних технологій вимагає від господарств приділяти увагу технічному переоснащенню. За звітний період господарствами району придбано 42 одиниці сільськогосподарської техніки на суму 60 млн грн. Сьогодні в районі працює 24 високопродуктивних комплекси, що дозволяє 60% посівних площ засівати за нульовою та мінімальною технологіями.

 

Це у свою чергу надає можливість отримувати високі врожаї. Так, 2016 року було намолочено озимої пшениці 95,2 тис. тонн (2015 - 73 тис. тонн).

Середня урожайність ранніх зернових культур склала 36,9 ц/га, що на 3,5% більше показника 2015 року, а врожайність озимої пшениці зросла на 39,4% у порівнянні з 2015 роком (2016 рік – 39,3 ц/га, 2015 - 28,2 ц/га), кукурудзи – майже на 12 ц/га (2016 рік – 36,8ц/га, 2015 – 25 ц/га).

2016 року середній відсоток орендної плати по Сватівському району склав 3,33%. Після проведеної райдержадміністрацією роботи з керівниками сільськогосподарських підприємств району на 2017 рік господарства запланували виплату орендної плати у розмірі 5%.

Розвиток галузі тваринництва є запорукою зайнятості частини сільського населення. Виробництвом продукції тваринництва в районі займається 10 агроформувань. На розвитку галузі молочного скотарства спеціалізується 7 господарств, свинарства - 4, вівчарства – одне.

Стратегією розвитку агропромислового комплексу району, у розробці якої брали участь керівники сільськогосподарських господарств, передбачено заходи щодо розвитку окремих галузей тваринництва.

Так, подальший розвиток молочного скотарства передбачається за рахунок збільшення поголів’я худоби, а саме СФГ «Урожайне» планує протягом 2018-2020 років провести реконструкцію тваринницького приміщення, що надасть змогу збільшити поголів’я великої рогатої худоби на 100 голів.

Розвиток свинарства передбачається за рахунок виведення на проектну потужність свиноферми МАКС-АГРО у с.Свистунівка (станом на 08.09.2017 у ній утримується 623 голови), а також вдосконалення технологій утримання свинопоголів’я в інших господарствах.

Для здійснення господарської діяльності селянське фермерське господарство «Радуга» планує в 2018 році придбати 100 бджолосімей.

Відповідальними структурними підрозділами райдержадміністрації переглянуто діючі договори оренди землі на відповідність ставок орендної плати нормам Податкового кодексу України. У результаті за 10-ма договорами підвищено орендну плату, що збільшило надходження до місцевих бюджетів на 50 тис. грн щороку.

У зв’язку із закінченням термінів укладених договорів на оренду водних об’єктів, протягом звітного періоду утвореною при райдержадміністрації комісією здійснено приймання 11-ти водних об’єктів.

 

Промисловий комплекс Сватівського району представлений підприємствами харчової та переробної промисловості. Це - виробництво м’ясо-ковбасної, хлібобулочної продукції, рослинної олії; доробка, зберігання й переробка насіння соняшнику.

З жовтня 2016 року на території району розпочав працювати елеватор ТОВ «Нібулон», потужність зерносховища якого становить 10 тис. тонн. Добова потужність відвантаження становить 2 тис. тонн, це - 33-35 вагонів. Наразі будується сушарка з добовою потужністю 2 тис. тонн. Завдяки появі нового підприємства у районі додатково створено 70 робочих місць.

Приватне підприємство «Хортиця» у 2018 році запланувало ввести в експлуатацію підприємство з переробки насіння соняшнику потужністю 15 тонн на добу, на якому буде створено 10 робочих місць.

 

         У 2016 році підприємництво району було представлено 1186 суб’єктами малого і середнього бізнесу, надходження податків, сплачених малими і середніми підприємствами, фізичними особами-підприємцями до бюджетів усіх рівнів склали 123,2 млн грн, що на 79,8 млн грн більше показника 2015 року.

 

У звітному періоді в районі

- створено 117 робочих місць. З них в галузі сільського господарства - 9, в промисловості  - 44, в галузі  торгівлі  - 50;

- зареєстровано 4 кооперативи в галузі сільського господарства;

- відкрито 5 магазинів, кафе, аптека, салон краси. В районі налічується 266 магазинів, з них – 122 - продовольчі та 144 непродовольчі.

 

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у звітному періоді на території району було реалізовано 3 проекти на загальну суму 1 млн 380 тис. грн, включаючи співфінансування. Це - капітальні ремонти приміщень дитячих садків в смт Нижня Дуванка та с. Мілуватка та вуличне освітлення с.Кругле.

За кошти Державного фонду регіонального розвитку на території Петрівської сільської ради було реконструйовано центральну систему водопостачання. Загальна сума робіт склала майже 1 млн 600 тис. грн.

В рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Сватівському районі було реалізовано 4 мікропроекти на загальну суму, разом із співфінансуванням, майже 1,5 млн грн. У процесі їх реалізації замінено систему опалення в Оборотнівському НВК, дах в Коломийчиській школі, проведено капітальні ремонти в Куземівському ФАПі та Гончарівській сільській амбулаторії.

 

Постійна робота райдержадміністрації з головами територіальних громад та відповідними органами влади щодо виконання доходної частини місцевих бюджетів стала результатом того, що затверджений план доходів загального фонду бюджету у звітному періоді виконаний усіма 20-ма місцевими радами, при чому перевиконання місцевих бюджетів складає від 5 до 250 відсотків.

Районний бюджет 2016 року виконаний на 111,3%, за січень-квітень 2017 – на 108,5%.

Аналізуючи виконання дохідної частини бюджету району у розрізі податків, доречно зазначити, що з видів джерел, які надходять до районного бюджету, планові показники виконано по податку та збору на доходи фізичних осіб - 105,1%, податку на прибуток - в 2,6 рази, акцизному податку -113,9 %, податку на майно – 116,9 %, єдиному податку – в 1,7 рази більше планового показника, по адміністративним штрафам та іншим санкціям – в 5,0 разів, плата за надання адміністративних послуг - 136,0 %, по іншим надходженням - 113,4%.

Фінансування видатків бюджету району проведено у межах затверджених асигнувань. В передбачених обсягах забезпечено фінансування всіх захищених статей видатків.

 

Підсумовуючи викладене, хочу зазначити, що з метою найбільш повного, якісного інформування населення про свою діяльність, районною державною адміністрацією здійснюється висвітлення основних подій та заходів, які проводяться в районі, інформації про діяльність органів державної влади, заходів, що проводяться структурними підрозділами районної державної адміністрації на сторінці райдержадміністрації офіційного веб-сайту Луганської обласної державної адміністрації, офіційній веб-сторінці райдержадміністрації на порталі svatovo.ws, на сторінці райдержадміністрації у мережі Facebook та на сторінках незалежного громадсько-політичного видання «Сватівські відомості» (щомісячна офіційна вкладка райдержадміністрації).