Прес-центр14 грудня 2021, 15:12

14 грудня Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

З цієї нагоди біля стели «Чорнобиль» Меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи районного центру відбувся меморіальний захід, в якому взяли участь очільники району та міста, голови громадських організацій учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, самі ліквідатори, члени родин загиблих і померлих та інші.

Олег Сліпець у своєму слові до присутніх, зокрема, зазначив: «Завдяки мужності та самовідданому героїзму ліквідаторів ми з вами сьогодні маємо можливість спостерігати, як ростуть наші діти і онуки. Бажаю Вам, шановні ліквідатори, міцного здоров’я, довгих років життя, сімейного затишку. І вічна пам’ять та повага тим, чиє життя обірвав смертоносний атом…».

Відзнаки районної державної адміністрації та районної ради  за мужність і героїзм, виявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та з нагоди 35-ї річниці закінчення будівництва саркофагу над четвертим енергоблоком були вручені членам Сватівської районної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та Сватівської міської організації ветеранів «Інваліди Чорнобиля» в особі їх голів – Олександра Шаповалова й Ігоря Сєліна.

Пам’ять загиблих та померлих внаслідок страшної аварії учасники заходу вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів.