Прес-центр15 травня 2020, 21:05

16 травня – День Європи в Україні

Вже 17 років поспіль у третю суботу травня наша держава відзначає День Європи.

Україна завжди була частиною європейської цивілізації. Знаходячись географічно практично у центрі Європейського континенту, наша держава зробила рішучі кроки в напрямку вступу до європейської спільноти. Про свій цивілізаційний вибір народ України заявив чітко і недвозначно. І сьогодні нам вже нікому не потрібно доводити, що Україна – це Європа.

Зв’язки між Україною та країнами Європи виміряються століттями. Відзначення цього дня в нашій державі – це підтвердження єдності України та країн Європейського Союзу не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією та спільними цінностями.

В Україні це свято було встановлено Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339/2003 «Про День Європи», враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію.

Цього року, у зв’язку з карантинними обмеженнями, масові заходи з нагоди цієї дати у районі проводитися не будуть, проте навчальні заклади та заклади культури району оформили тематичні викладки, виставки та публікації, які можна буде проглянути на їхніх інтернет-сторінках.