Прес-центр19 жовтня 2021, 16:10

19 жовтня голова районної державної адміністрації Олег Сліпець провів апаратну нараду з керівниками її структурних підрозділів

Начальник відділу документообігу та контролю апарату Ольга Погребняк звітувала про стан виконавської дисципліни та розгляду звернень громадян у райдержадміністрації за 9 місяців 2021 року.  

За поточний рік до райдержадміністрації надійшло 3140 документів, з органів влади вищого рівня – 1828. Загальна кількість контрольних документів, з урахуванням минулих років, становить 1184. За результатами аналізу виконання завдань з контролю знято 751 документ, залишається на виконанні 436. Протягом року райдержадміністрацією надано до облдержадміністрації та інших органів виконавчої влади вищого рівня 1149 письмових інформацій за результатами виконання контрольних документів.

За звітний період до райдержадміністрації надійшло 430 звернень, з них через Урядову гарячу лінію –373. За результатами їх розгляду вирішено позитивно 87, надано роз’яснення на 333 звернення. Найбільш актуальними питаннями, які порушують мешканці Сватівщини перед органами влади, є питання соціального захисту – 349.

Про початок опалювального сезону 2021-2022 років на території Сватівського району доповідав начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля Валерій Усов.

Готовність району до опалювального сезону становить близько 100 %. Розпорядженням голови райдержадміністрації від 06.10.2021 № 441 рекомендовано розпочати опалювальний сезон з 15 жовтня 2021 року у разі зниження середньодобової температури повітря нижче + 8 градусів за шкалою Цельсія протягом трьох діб. Наразі  в роботі знаходяться дві котельні КП «Сватове – тепло», які опалюють Сватівську обласну лікарню з надання психіатричної допомоги та Сватівську обласну спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. З 12 жовтня бюджетними установами та організаціями на всій території України було розпочато підготовку до проведення тендерних закупівель та укладення договорів на постачання природного газу ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» за ціною 16554 грн за 1000 куб. метрів (з ПДВ).

Начальник управління соціального захисту населення Тетяна Шумакова виступила з інформацією про освоєння субвенції 2020 року з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

По Сватівському району у нових межах станом на 19.10.2021 кошти субвенції виділені 10 особам. Житло придбали для восьми осіб. Кошти субвенції залишаються неосвоєними  Красноріченською територіальною громадою.

Очільники структурних підрозділів та відповідальні особи за окремими напрямками роботи доповіли про стан справ у сфері своєї відповідальності.

За результатами розгляду питань порядку денного наради голова райдержадміністрації надав низку протокольних доручень.

Акцентував Олег Сліпець увагу присутніх й на ситуації щодо захворювання на COVID-19 у Сватівському району, важливості й ефективності вакцинації від цієї підступної хвороби.

Своїм наказом від 04.10.2021 № 2153 Міністерство охорони здоров’я України визначило перелік галузей, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації від COVID-19. Серед них й місцеві державні адміністрації. Станом на 19.10.2021 щепилися від цієї хвороби 52 % співробітників Сватівської райдержадміністрації.