Прес-центр24 вересня 2019, 08:09

22 вересня – День партизанської слави

Відповідно до Указу Президента України від 30 жовтня 2001 року № 1020/2001 щороку 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави, як данина всенародної поваги та вшанування пам'яті усіх тих, хто під час Другої світової війни боровся за свободу своєї країни, свого народу, не шкодуючи ні сил, ні власного життя. Партизанський рух став всенародною боротьбою проти німецько-фашистських загарбників.
З метою вшанування подвигу партизан у закладах загальної середньої освіти Сватівського району були проведені виховні години, уроки памяті та  години спілкування на теми: «Героїчне минуле партизан», «Поки горить свіча, не згасне пам'ять», «У вічній памяті народній не закінчилася війна»; бібліотечний урок «Від шкільної парти в партизанський рух»; представлені тематичні виставки історичної літератури та воєнних фотографій; відбувся перегляд тематичних відеофільмів та відеопрезентацій. Для школярів була організована екскурсія до районного краєзнавчого музею.
Саме такі заходи формують у молоді інтерес і повагу до історичного минулого нашої Батьківщини, виховують патріотичні почуття, любов до України, пошану до ветеранів війни.